Informatie voor nieuwe patiënten

Wij willen u er op attent maken dat u zich inschrijft bij een huisartsenpraktijk met antroposofische geneeskunde. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit het concept van de zelfgenezende krachten van de mens. Wij schrijven - waar het kan – antroposofische middelen en therapieën voor. Als aanvulling en verbreding op de reguliere geneeskunde.

Ons streven is, dat ieder zich bij onze praktijk kan inschrijven. Maar op dit moment is de toestroom van nieuwe patiënten groter dan wij kunnen verwerken. Wij verzoeken u daarom, zich alleen bij ons in te schrijven, als u echt voor de antroposofische geneeskunde komt.

De praktijk van Toyna van Walré de Bordes is hiervoor opengesteld.

Uiterlijk over een jaar verwachten wij weer zonder beperkingen open te kunnen zijn. Dan kunt u zich ook weer inschrijven, omdat wij de dichtstbijzijnde huisarts zijn, omdat u goede verhalen over ons gehoord heeft, etc. 

Een uitzondering: Wij vinden het van groot belang dat het hele gezin dezelfde huisarts heeft. Dus als de rest van het gezin al in één van de vier praktijken van Widar ingeschreven staat, kan een nieuw gezinslid zich daarbij aansluiten.

 

Aanmelden en kennismaken
U kunt zich aanmelden aan de balie, via het formulier hieronder of telefonisch.
Wij stellen het zeer op prijs de behandelrelatie te beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarin vragen wij u te vertellen over uw medische voorgeschiedenis en uw verwachtingen van een huisarts. U heeft mogelijk ook vragen over onze werkwijze. S.V.P. als partners of gezin samen dezelfde huisarts kiezen.

Vult u alstublieft deze beide formulieren in:
Email inschrijf-formulier voor adres- en verzekeringsgegevens
(gaat via de mail naar de praktijk)
Formulier voor bespreken medische zaken in het kennismakingsgesprek (printen, invullen en meenemen naar kennismakingsgesprek)

Als deze formulieren liever op papier invult, of hulp nodig heeft bij het invullen, komt u dan langs bij de praktijk. Dan geven onze assistentes u een papieren versie en helpen u zo nodig. Neem dan uw verzekeringspas en identiteitsbewijs mee.

Voorlopige inschrijving
Als u al een huisarts in Zeist heeft, en wil overstappen naar onze praktijk, wordt u door de assistente voorlopig als passant ingevoerd. Hiermee kunt u samen met de huisarts overwegen of de overstap zinvol is. Pas na het kennismakingsgesprek en uw besluit om definitief over te stappen, wordt de uitschrijving bij uw vorige huisarts en in inschrijving bij ons verder doorgevoerd.

Patiënten uit de voormalige huisartsenpraktijk van Tjaden en Jans (tegenwoordig Rutgers en de Joode) die patiënt bij Widar willen blijven, kunnen zich zonder meer inschrijven.

Ook als u twijfelt wat u wil, kan u zich ook als passant inschrijven. Dan besluit u na het kennismakingsgesprek of u de juiste huisarts heeft gekozen. 

Werkgebied van de huisartsenpraktijken

U kunt patiënt worden in onze praktijk als u woont in ons praktijkgebied. Dat omvat:
Zeist Let op: STAD Zeist. En niet GEMEENTE Zeist. (Bij gemeente Zeist horen ook nog een aantal omliggende dorpen.)
Austerlitz
Het stukje van Huis ter Heide dat tegen Zeist aanligt ten zuidwesten van de N237 en N238
Driebergen-Rijsenburg, behalve de buitengebieden. Op  deze kaart ziet u onze praktijkgrenzen voor Driebergen-Rijsenburg (binnen de rode stippellijn)

 

Inschrijven als consultatieve patiënt

Als u buiten ons werkgebied woont en toch een antroposofisch arts wil hebben, dan kunt u zich inschrijven als consultatieve patiënt. Klik hier om te lezen wat dat betekent.