Cursussen en bijeenkomsten

 • Babycursus: Centraal staan de thema’s; Belang van warmte, koorts, kinderziekten en hoe kan je met natuurlijke middelen je kind verzorgen en ondersteunen: drie avonden online.
 • Thema-avond: 'Wat zijn de vier temperamenten' en hoe kan je als ouder, met je eigen temperament en die van je partner en kind(eren), goed voor jezelf zorgen': een avond online
 • Peutercursus. De ontwikkeling van een peuter en hoe om te gaan met een peuter in de koppigheidsfase: vier avonden online.
 • Vaccinatievoorlichting: Welke vaccinaties zijn voor welke ziekten en wat zijn risico's
 • Lezingen worden georganiseerd door de oudergroep met wisselende onderwerpen.
 • Ouder- en kind-bijeenkomsten. Iedere twee weken zijn er bijeenkomsten waar ouders elkaar ontmoeten om ervaringen te delen en de kinderen met elkaar te laten spelen. Opgeven kan via oudergroepwidar@gmail.com
 • Widar-koor, Onder leiding van Janneke Moes: We zingen canons en meerstemmige liederen onder andere uit het Vrije Schoolrepertoire. informatie en opgeven via www.widarkoor.nl 

Agenda 2024: 

Peutercursus online: Maandagavonden  4, 18 en 25 maart & 8 april van 20.00 tot 21.30 uur 

Babycursus online: Dinsdagavonden 8,15 en 22 oktober van 20.00 tot 21.30 uur

Thema-avond online 'De vier temperamenten' Dinsdagavond 5 november van 20.00 tot 21.30 uur

Vaccinatievoorlichting online: Maandagavond 29 januari en nog nader te bepalen datum

De baby/peutercursussen en de thema-avonden worden allen gegeven door Sylvia Stroink- van Moorsel opgeven via sylvia.stroink@widar.nl

 

Reacties op de babycursus en peutercursus:

 • Anne Marie: “ Ik heb enorm genoten van de cursus. De avonden hebben bij mij ook een vuur ontstoken. Mijn zoontje is op het moment een beetje snotterig en ik voelde het aankomen en ook wat hij nodig had en heeft. De innerlijke stem is, wanneer ik durf te luisteren, eigenlijk heel helder. De cursus heeft mij kracht gegeven om hier meer naar te luisteren”.  
 • Daniëlle: “De babycursus waren inspirerende avonden waar we waardevolle informatie kregen. Ook was er de gelegenheid voor de deelneemsters om hun ervaringen te delen. De eerste avond stond in het teken van het belang van warmte bij het kind. De tweede avond ging over koorts. Over het belang ervan, het verloop en de verzorging van een kind met koorts. Dit gaf veel duidelijkheid en vertrouwen om goed om te kunnen gaan met een kind met koorts. De derde avond ging over het scheppen van een goed klimaat voor het zieke kind. Zodat het kind echt ziek mag zijn en het zelfs een mooie ervaring kan worden voor het hele gezin. Ook het helende voedings-bad werd besproken. Al met al een prachtige cursus die met veel liefde werd verzorgd door Sylvia. In de laatste avond hebben we veel geleerd over verschillende temperamenten over onze kinderen en onszelf en de invloed van voeding. Mochten onze kinderen of wijzelf ziek worden, dan zijn we er klaar voor! Wat mij betreft een aanrader!”     

  Boukje: “Babycursus maakt grote indruk: Van huis uit ken ik de antroposofie niet. Toen ik bij Sylvia de oudercursus mocht volgen ging er een wereld voor me open. Er waren zoveel dingen die ik leerde die eigenlijk zo logisch zijn, maar waar ik als jonge moeder in de reguliere zorg geen weet van had. Sinds ik de cursus heb gevolgd slapen we alle vier als roosjes op en onder de wol en alleen dat al brengt zoveel bij ieder van ons teweeg. Meer contact met ons lijf en met de wereld om ons heen kan ik zeggen is mede daardoor veroorzaakt. Mij heeft de cursus qua inhoud en hoe deze met humorvolle voorbeelden werd aangeboden, heel veel gegeven, en ik beveel het iedereen met enthousiasme aan die bewust door het leven wil gaan”.

 •  Anna: "De peutercursus waren fijne avonden. We hebben er echt iets aan gehad, en we voelen ons steviger bij de conflicten met onze peuter. Sylvia gaf veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Ook gaf zij praktische en concrete oplossingen en voorbeelden, die zij  met humor en eigen voorbeelden bracht".

 • Ursula: "Wat was de babycursus succesvol, ik heb echt ontzettend veel geleerd. Dat het zo interactief was door de chatfunctie was echt een toegevoegde waarde, er kwamen enorm veel tips van iedereen op allerlei vragen. Uiteindelijk hebben we ook een app-groep aangemaakt waarin nog meer tips uitgewisseld worden. Zelf heb ik er al veel aan gehad, er werd uitgebreid over eczeem gesproken, zoveel tips zijn heel waardevol. Verder is het handig als er bijvoorbeeld Texels wol uitverkoop is, dat wordt dan ook even gemeld! Ik wil Sylvia enorm bedanken voor haar inzet en natuurlijk alle medecursisten bedankt voor jullie liefdevolle raad!"

 • Ludo: "Afgelopen voorjaar volgde ik de peutercursus van Sylvia bij consultatiebureau Widar. Ik wilde de cursus graag volgen, om inspiratie op te doen voor het ondersteunen van onze peuter. Praktijkvoorbeelden en goed advies was waar ik voor kwam. Dat, en veel meer, heb ik gekregen. Elke avond begon wat theorie, we bespraken voorbeelden van ouders, deden kleine oefeningen en bespraken de dingen die we thuis hadden toegepast (door het huiswerk of gewoon door de cursus). Naast Sylvia’s betrokken en enthousiaste invulling heeft de inbreng van andere ouders de cursus een belangrijke extra dimensie gegeven. De anekdotes en adviezen die andere ouders deelden en het gezamenlijk lachen om een conflictsituatie, heb ik alle als zeer waardevol ervaren. Het toepassen van de adviezen en ideeën vergt oefening, creativiteit, geduld en fouten mogen maken. Het belangrijkste is voor mij om in het hier en nu te zijn. Als dat lukt, zie ik mijn kind beter en is het makkelijker om creatief te zijn. Het maakt een wereld van verschil voor mij en mijn gezin. Die bewustwording door de cursus vind ik heel waardevol. Ik kan deze Peutercursus van harte aanbevelen.    Sylvia doet het met verve en de interactie met andere ouders is waardevol".