Klant- ervaringen:

Karin: “Ik herinner me een enorm uitgebreid eerste consult aan huis, met veel tijd voor het kind, de ouders, en handige informatie. Sylvia luisterde eerst goed naar mij en gaf advies dat geheel paste op onze situatie.
Helicon is een fijn locatie waar je zowel als ouder en als kind even rustig kunt wachten tot het consult start, met verse thee en koffie en mooi houten speelgoed.
Aandacht voor het kind en het totaalplaatje, dus niet alleen de grafieken.
Na een goede inlichting is er respect voor het besluit van de ouders m.b.t. inentingen, voeding et cetera. Er wordt niet met het vingertje gewezen of belerend onderwezen”.

Nanette: "Bij Consultatiebureau Widar gaat het niet alleen om de groeicurven, of testjes, maar is er aandacht voor het kind in zijn of haar hele wezen. Sylvia en Desiree nemen tijdens de bezoeken ook alle tijd, zodat ouders in rust en ruimte hun verhaal kunnen doen, vragen kunnen stellen of beantwoorden en de kindjes zich op hun gemak voelen. Daardoor krijgen zij een goede afspiegeling van hoe het kind als geheel zich ontwikkelt.
De praktijkruimte is goed op temperatuur en warm belicht. Het speelgoed is verantwoord - niet giftig, van natuurlijke materialen en stimulerend maar niet overprikkelend.
Verder worden keuzes in de opvoeding, gangbaar of alternatief, en rondom thema’s als vaccineren of slapen, gerespecteerd.                                                                                          
Ouders worden ondersteund en geïnformeerd, in plaats van dat er een bepaalde dogmatische kijk wordt opgedrongen. Bijzonder is ook hoe in de praktijk intuïtie en gevoel, zowel dat van de moeder als van de zorgverleners, een plek heeft.                                                                                                                      
Het is fijn dat Sylvia uitstekend bereikbaar is voor vragen buiten de contactmomenten om”.

Kata: "  Als ik aan de locatie op Helicon denk, komen de volgende gedachten bij me op. Om te beginnen met de omgeving van het Consultatiebureau Widar: het gebouw Helicon is goed bereikbaar en ligt in het groen, omringd door veel bomen en een mooie tuin. Als ik de deur binnen stap en de trap naar boven neem, krijg ik een huiselijk, veilig en warm gevoel. De wachtkamer is ruim en door de grote dakramen erg licht, heeft een vriendelijke uitstraling (er is altijd thee op tafel en verschillende tijdschriften om te lezen) en er ligt speelgoed voor de kleintjes om mee te spelen. In vergelijking met de vorige locatie (waar de wachtruimte veel kleiner was en met meer mensen gedeeld moest worden), is de wachtkamer op Helicon rustiger en daardoor aangenamer. In de spreekkamer ben ik altijd gefascineerd door het uitzicht naar buiten toe: al die bomen stralen rust uit. Het schilderij aan de muur voelt vertrouwd. Maar naast de inrichting van de wacht- en spreekkamers is het minstens zo belangrijk, dat wij met een grote glimlach worden ontvangen door Sylvia en Desirée, dat er genoeg tijd wordt genomen voor de onderzoeken en dat er met aandacht naar mijn kinderen wordt gekeken. Kortom: wij voelen ons thuis op de locatie Helicon".   

Erwin: "Al vanaf de eerste minuut waren wij erg blij met onze keuze voor het Antroposofisch Consultatiebureau Widar, waar wij met ons zoontje komen. Sylvia en Desiree nemen alle tijd om vragen te beantwoorden. De benadering en behandeling vinden wij erg professioneel, warm, geduldig en persoonlijk. Voor ons als verse ouders is dat cruciaal.
Wij hebben meerdere negatieve ervaringen gehoord van jonge ouders met reguliere consultatiebureaus. De standaardbenadering bij veel bureaus van wegen, meten en na 10 minuten weer buiten staan, stuitte ons tegen de borst.
Het volgen van de lichamelijke, psychische en sociale ontwikkeling van je kindje is prachtig en daar hoort tijd en volle aandacht voor te zijn.
Die tijd en aandacht zijn er bij CB Widar. De locatie maakt de ervaring compleet, een prettige sfeer en rustgevende inrichting en omgeving. Geen kille ziekenhuisachtige omgeving, waar je als ouder ook niet op zit te wachten.
Consultatiebureau Widar heeft dus echt absolute meerwaarde en wij gunnen iedere ouder en hun kindje dezelfde ervaring!"