Biografische gesprekstherapie

Er zijn zoveel momenten in het leven dat je denkt, tja, wat wíl ik nu eigenlijk? Waar sta ik, wat staat mij te doen, hoe nu verder?

Wanneer je op een kruispunt staat, als er keuzes gemaakt moeten worden, als er iets vastloopt wat je graag weer vlot wilt trekken, als je je verder wilt ontwikkelen maar nog geen richting kunt bepalen. Bij een (vaag) gevoel van onbehagen dat maar niet overgaat. Of als je levenssituatie op de een of andere manier ingrijpend verandert.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan hoe je je verhoudt tot een nieuwe situatie na een ziekteproces, ongeluk, een overlijden in je nabijheid, (gekozen of gedwongen) ontslag, scheiding, een vastgelopen studie. Maar ook bij een verhuizing, nieuwe studie of baan, gezinsuitbreiding, de kinderen het huis uit, of pensionering.

Dan kan het bemoedigend zijn als er iemand echt naar je luistert, met je meekijkt en je heldere vragen stelt, en die professionele gesprekspartner kan ik voor je zijn. 

 

Wie ben ik

Mijn naam is Margreet Florentinus (1963). In 2012 ben ik afgestudeerd aan Phoenix-opleidingen en in 2013 heb ik de specialisatie Systemisch werken afgerond. Momenteel studeer ik aan het instituut voor Biografiek.

Sinds 2013 ondersteun ik de Widar huisartsen op het gebied van de GGZ. De 11 jaren daarvoor ben ik behandelaar op de deeltijd voor groepen en de polikliniek geweest van Arta/Lievegoed; Antroposofisch geïnspireerde GGZ en verslavingszorg. De laatste jaren zie ik ook cliënten in mijn praktijk aan huis. Al 25 jaar werk ik in het therapeuten-vak en de eigenheid van mensen blijft mij onverminderd boeien.

Veelal hoor ik van mensen terug dat zij in de ontmoetingen ruimte voor hun gevoelens hebben ervaren. Mijns inziens is de veiligheid die dat geeft, de basis van jezelf gaan herkennen en erkennen in wie je echt bent. Zelf voel ik mij sterk een mens van ontwikkeling. Aan vele wegen heb ik mij geschaafd en nog steeds want we blijven in ont-wikkeling om meer te leven naar wie we werkelijk zijn.