Open thema-avonden gender en seksuele oriëntatie

De bijeenkomsten zijn voor mensen die net bezig zijn met kwesties rondom gender en seksuele oriëntatie tot mensen die hun weg daarin gevonden hebben en daarover willen praten met anderen. Er is ruimte voor eigen vragen en inbreng. Je kan per keer besluiten of je komt. De thema’s van de bijeenkomsten worden op de website aangekondigd.

 

Wanneer

Elke tweede dinsdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur.
 

Aanmelden - de eerste keer dat je deelneemt

Vraag de assistente of de huisarts om een individueel consult in de agenda van Marianne Steijnis, POH-GGZ. In dit eerste consult bekijk je samen met Marianne of je deze thema's liever alleen met haar bespreekt of aan deze groep mee doet.
Deelname aan de groepsbijeenkomsten kan ook na of in combinatie met individuele gesprekken met Marianne. 
 

Aanmelden - voor aanwezigheid per bijeenkomst

Als je deel wilt nemen meld je je aan via een Mail of via een e-consult bij Marianne.
Graag minimaal een dag van tevoren.


De avonden zelf

Verzamelen in de wachtkamer van de huisartsen.
Op de tafel staat koffie en thee klaar vanaf 19.00 uur.
 

Kosten

De begeleiding door de POH-GGZ valt onder huisartsenzorg, dus je krijgt hiervoor geen rekening.

 

Mijn eigen verhaal

Tijdens mijn eerste zelfstandige vakantie - ik was 16 jaar - werd ik verliefd op een Duitse groepsgenote. Ik durfde daar met niemand (en zeker niet met haar) over te spreken. Dat heeft veel invloed gehad op de keuzes in mijn leven. Ik wilde de vrijheid hebben om dit voor mijzelf te onderzoeken. Daarom ben ik heel jong op kamers gegaan. Ik heb als echt buitenmens midden in Amsterdam gewoond om de LHBTIQ gemeenschap te leren kennen. Deze ervaring was waardevol bij de ontwikkeling van hulpverlening bij COC Haaglanden in bij een organisatie in Rotterdam.
Ik vond het heel ingewikkeld om te denken over kinderen, want ik viel op vrouwen. Ik was eind dertig toen mijn relatie eindigde. Er kwam meer ruimte voor mijn eigen drijfveren en ik vond alsnog de moed om te handelen naar mijn stille wens. Daardoor ben ik nu moeder van een dochter van negen jaar. Haar vader is een gay-vriend. Samen vormen wij een parttime regenboog gezin.