Huisartsenpraktijk Widar en Corona

De maatregelen om de Corona epidemie in ernst te verminderen, veranderen bijna wekelijks. Widar volgt het beleid van de overheid. Wij verzoeken u een mondkapje op te hebben, als u in ons pand bent. Ook de artsen en therapeuten dragen nu mondkapjes bij het lopen door de gangen en tijdens de behandeling. Alleen als het consult uit een gesprek bestaat én we op ruime afstand van elkaar zitten, kunnen de mondkapjes af.

Wij vragen uw begrip, dat corona ons extra werk geeft. Ook is er in ons team heeft frequent kort verzuim. Doordat assistentes en artsen nu zelfs met een lichte verkoudheid thuis moet blijven tot er een negatieve coronatest is.

Blijf vooraf uw medische vragen aan ons voorleggen, want dat is ons werk. Maar er zijn geen dubbele consulten mogelijk, omdat we zo veel mogelijk mensen de ruimte willen blijven bieden tot de huisartsenzorg. Kies wat de medisch meest noodzakelijk is, en past binnen 10 minuten. 

Widar  heeft tegenwoordig een grote wachtkamer. Én recht tegenover de ingang staat er een grote tent . Voor extra wachtruimte in de buitenlucht. Er waren afgelopen maanden al patiënten die liever buiten wachten, dat kan nu in deze tent. Een plek én continu frisse lucht waait én je ook droog zit bij regen.

Widar blijft ook tijdens deze corona-epidemie kijken met de brede antroposofische blik. Wij bieden inclusieve zorg voor lichaam, ziel en geest. Hier hebben wij een aantal interessante artikelen verzameld over antroposofische geneeskunde en corona. Wij staan open voor vragen hierover. 

De informatie hieronder werken wij zeer frequent bij. Graag opnieuw lezen, voor u ons belt.  

 

Telefonische consulten

 Wij doen nog steeds zo veel mogelijk consulten telefonisch. Deze telefonische consulten zijn niet op tijd ingepland, maar per dagdeel. U hoort of u in de ochtend of middag wordt teruggebeld. Er wordt altijd op dezelfde dag ingepland en niet vooruit in de week, want anders zou de zorg zich opstapelen. Bij te grote drukte, kan het wel voorkomen, dat u toch pas de dag erna wordt terug gebeld. Doordat de huisartsen langere werktijden hebben dan de assistentes, kan de assistente dan u niet melden dat het een dag later wordt.

Een consult via een veilige mail.

U kan via de Zorg4Zeist App uw vraag via een e-consult aan de huisartsen stellen. 

Eventueel vooraf een foto.

Wij vragen steeds vaker om vooraf aan het consult een foto toe te sturen. Dit kan u zelf doen via PatiëntPortaal (de Zorg4Zeist App). Als u (nog) geen PatiëntPortaal heeft, stuurt de assistente u een beveiligde mail. Die mail beantwoordt u met de foto in de bijlage.

De assistente kan u ook per direct helpen de inlog voor PatiëntPortaal rond te maken: Zij checkt uw mailadres en uw mobiele telefoonnummer en start de aanmelding. U hoeft dan alleen nog een beveiligings-SMS te beantwoorden.

Hoe maakt u een goede foto?
 1. Altijd een meetlat mee-fotograferen. Dan zien we hoe groot iets is.
 2. Altijd een foto van dichtbij én een foto van grotere afstand (het hele lichaamsdeel) sturen. Dan zien we ook de omgeving.

 

De Corona- check vooraf

De vragen die wij u aan telefoon stellen. Als u één van deze vragen met JA moet beantwoorden, wordt de afspraak veranderd in een telefonisch consult of een consult op ons "Rode spreekuur" (zie verderop).

Heeft u een van de volgende klachten? 
 • Koorts? (ook daadwerkelijk gemeten).
 • Hoesten?
 • Moeheid?
 • Klachten van meer slijm/sputum?
 • Kortademigheid?
 • Spierpijn?
 • Hoofdpijn?
 • Keelpijn?
 • Braken en/of diarree?
 • Rode of pijnlijke branderige ogen (oogontsteking/conjunctivitis)?
 • Verlies van smaak en/of geur?
 • Pijnklachten op de borst/bij diep ademen?
Heeft een huisgenoot van u koorts of wacht deze op de uitslag van een corona-test?
Bent u recent terug gekomen uit een oranje land?

 

Wachten en wachtkamer

Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. Als iemand u brengt vraag diegene dan buiten of in de auto te wachten. Kom op het afgesproken tijdstip. Bent u te vroeg wacht dan even buiten/in de auto. In de wachtkamer zijn de tijdschriften en het kinderspeelgoed is weggehaald. 

WC-gebruik

Ga zo mogelijk thuis naar het toilet. De WC in de wachtkamer wordt alleen nog gebruikt voor het opvangen van urines voor onderzoek. Bij hoge nood: Gebruik direct melden bij de  assistentes. Daarna moet hij namelijk worden schoongemaakt.

Alleen korte consulten op afspraak. 

Om de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden, werkt iedereen veel strakker op tijd dan u van ons gewend bent. Dit betekent, dat er geen extra vragen in het consult kunnen worden behandeld. Als in het consult blijkt, dat er een langer gesprek nodig is, maakt de huisarts met u de afspraak hoe dat telefonisch gevoerd kan worden op een ander tijdstip. 

 

 

Een afspraak op het "Rode spreekuur".

Als er een consult nodig is én u één van de twaalf klachten heeft (zie hierboven), krijgt u een afspraak voor het `rode spreekuur`. 

De ingang van dit spreekuur is aan de achterzijde van Widar. Ter hoogte van Krullelaan 13. Er is daar een kleine parkeerplaats. Deze wordt voor de bezoekers van het `Rode spreekuur` vrij gehouden.

De parkeerplaats is ook de ´wachtkamer´. U wordt door de arts telefonisch naar binnen geroepen. Op uw mobiele telefoonnummer.  

Graag in de auto wachten tot u telefonisch door de arts naar binnen wordt geroepen. Alleen als u met de fiets gekomen bent, kan dat niet. Dan op de parkeerplaats wachten. Zorg dat u ook 1,5 meter afstand houdt van het doorgaande looppad naar de voorzijde van Widar.

 

Algemene vragen over Corona en testen

Er is een app in de regio Utrecht beschikbaar waar u zich kunt aanmelden als u mogelijk corona heeft. U kunt daarop dagelijks uw klachten invoeren. In een regiecentrum in het UMC Utrecht lezen medisch deskundigen mee. U helpt daarmee het onderzoek naar de verspreiding en het beloop van corona-achtige klachten. 

Algemene vragen over Corona liever niet aan onze assistentes stellen. Zij hebben hun handen vol aan de mensen die al ziek zijn. U vindt goede informatie op thuisarts.nl of op de website van het RIVM. Daar vindt u ook alle informatie over of er getest kan worden op de ziekte of de antistoffen.

 

 

Huisartsen van Widar

Onze praktijk is gehuisvest in een groot jarendertighuis, aan de rand van oud-Zeist en pal tegenover het bos van Pavia. Het statige uiterlijk van het pand compenseren we binnen met een warme sfeer en een persoonlijke benadering van onze patiënten.

Vanuit een gezamenlijk ideaal werken wij samen met de therapeuten in Widar.