Kunstzinnige Therapie

Beeldende kunstzinnige therapie is gebaseerd op de relatie tussen de kunsten en de mens. Een relatie die al sinds de oudheid bestaat.
In de kunstzinnige therapie worden beeldende kunsten zoals tekenen, schilderen en boetseren gekoppeld aan medische en psychologische kennis, waardoor deze kunstvormen therapeutisch gebruikt kunnen worden.

De nadruk bij kunstzinnige therapie ligt op de eigen activiteit. Als therapeuten ervaren wij steeds opnieuw hoe mensen hun eigen kracht en gezonde kern ontdekken en aanspreken in het kunstzinnig werken.
Daarnaast brengen de kunstzinnige opdrachten balans tussen denken, voelen en handelen daar waar deze door (langdurig) eenzijdige belasting verstoord is geraakt.

 

Wie ben ik.

Mijn naam is Ellie van Dijk. In 1992 ben ik afgestudeerd aan 'De Wervel', de antroposofische opleiding tot kunstzinnig therapeut in Zeist.

Ik werkte onder andere bij Therapeuticum Aurum in Zoetermeer voordat ik in 2002 bij Widar kwam werken.

Op de Laan van Beek en Royen ben ik te vinden in een licht en stemmig atelier op de bovenverdieping, waar ik luister, zoek, kijk, speel en me verwonder, samen met de kinderen en volwassenen die voor kunstzinnige therapie of een cursus bij me komen.

Mijn humor, ernst, lichtheid  en enthousiasme zijn belangrijke 'gereedschappen' bij mijn therapeut zijn.