Even voorstellen

 
Sylvia Stroink- van Moorsel:

Sinds 2004 werk ik als zelfstandig jeugd- en antroposofisch verpleegkundige en tevens opvoedcoach bij CB Widar.                                                                                                                                                                        

In 1984 behaalde ik de HBO-Verpleegkunde in Amsterdam. Een periode volgde van werken in diverse ziekenhuizen, op kinder- en verlosafdelingen en als jeugdverpleegkundige in Hilversum. Tussentijd heb ik als zomerstewardess een aantal jaren de hele wereld rondgevlogen. Ik deed de Post- HBO 'Pedagogische Preventie' tot jeugdverpleegkundige, waardoor ik mij verder specialiseerde in de ontwikkeling van en opvoeding aan het jonge kind.  

Ik ben getrouwd met Willem en wij hebben twee volwassen dochters. Mede doordat onze kinderen de gehele Vrije School doorliepen, groeide mijn kennis over de antroposofie. De zienswijze van de antroposofie geeft mij geeft antwoord op spirituele vragen.                                                                                                      

De samenwerking van CB Widar met de thuiszorgorganisatie Vitras en later de GGD Regio Utrecht ontstond in  2005.  Ik ben voorstander van een goede samenwerking met de reguliere organisaties.

Het contact met het kleine kind, in de ontwikkeling van de eerste levensjaren, is intens. Ouders met jonge kinderen bijstaan om te luisteren naar hun oudergevoelens en daarop durven vertrouwen, ervaar ik als een prachtige taak.  Een Australisch gezegde luidt :'Geef je kind wortels en vleugels'. Het kind heeft warmte nodig om op te groeien, maar ook ruimte om te ontwikkelen.                                                                           

Met plezier geef ik de babycursus, de peutercursus en themavonden. Het zijn nuttige en gezellige avonden.     Sinds de Coronaperiode geef ik deze oudercursussen allen online. 

Daarnaast ben ik ben medeauteur van de boeken 'Groeiwijzer van 0-1 jaar' en 'Groeiwijzer van 1-4 jaar en gastdocente op bij verschillende opleidingen en seminars.  

In mijn vrije tijd schilder ik graag en in gebouw Helicon hangen meerdere werken van mijn hand.

 

Desirée van Klaveren- Hogenkamp

Ik ben getrouwd met Jurriaan en we hebben vier kinderen, waarvan een in de schoolgaande leeftijd en drie oudste studeren.                                                                                       

Na mijn artsexamen en de tropenopleiding met een half jaar in Zaïre, heb ik op chirugie-en gynaecologie/verloskunde afdelingen gewerkt. Daarna heb ik ervaring opgedaan op intensive care afdelingen in Heerlen en het UMC-Utrecht. Vervolgens ben ik een jaar bij een huisarts in dienst geweest.
Sinds oktober 2008 ben ik, als jeugdarts in dienst van de GGD regio Utrecht, op reguliere consultatiebureaus.  Tevens ben ik aandachtfunctionaris kindermishandeling.

Op een antroposofische crèche in Rotterdam voor onze kinderen, kwam ik voor het eerst in aanraking met de antroposofie. De vele jaarfeesten en lezingen hebben mij geïnspireerd.

In juni 2018 voltooide ik de opleiding tot antroposofisch arts. De antroposofie is een verrijking in mijn werk als jeugdarts en geeft mij een completer beeld om samen met ouders naar hun kind te kijken, en waar nodig de ouders te mogen begeleiden tijdens het opgroeien van hun kind.

Periodiek geef ik voorlichtingsavonden over de voor- en nadelen van vaccinaties.

 
Rinske Gauw

Mijn naam is Rinske Gauw. In 2007 heb ik mijn opleiding HBO-verpleegkunde afgerond en ben ik sindsdien werkzaam geweest als verpleegkundige binnen de reguliere jeugdgezondheidzorg.

De afgelopen drie jaar heb ik mijn praktijk voor antroposofische ouder- en kindzorg in Utrecht gedragen, en ben ik begonnen aan de opleiding tot antroposofisch verpleegkundige, die ik per september 2020 wil voortzetten.                                                                                                                                                      

Ik woon met mijn man en drie jonge kinderen in Zeist. Ik ben graag buiten en ben dol op kamperen en (aquarel)schilderen.                                                                                                                                                             Als kind groeide ik op in een antroposofisch geïnspireerd gezin. Zo leerde ik de waarden kennen van de biologisch-dynamische landbouw, onze BD-moestuin, de antroposofische geneeskunst, de Vrijeschool, maar vooral ook de letterlijke warmte, het eindeloze buitenspelen en het creatief zijn met ‘onaf’-speelgoed.            

In de antroposofische geneeskunst en het verzorgen van anderen had ik als klein kind al veel interesse; mijn poppen waren brave patiëntjes en moesten, net als ik, een uien-kompres op hun oor.                                        

In mijn opleiding verpleegkunde en mijn werkjaren daarna maakte ik eigenlijk pas echt kennis met de allopathische geneeskunde, en bleek dat ik zo veel miste in de zorg voor kinderen. De antroposofie betekent veel voor mij; de holistische en spirituele benadering maakt voor mij de zorg kloppend en compleet.