Even voorstellen

 

Sylvia Stroink- van Moorsel:

Sinds 2004 werk ik als jeugd- en antroposofisch verpleegkundige en tevens opvoedcoach bij CB Widar. In 1984 deed ik de HBO-Verpleegkunde in Amsterdam. Een periode volgde van werken in diverse ziekenhuizen, op kinder- en verlosafdelingen en als jeugdverpleegkundige in Hilversum. Tussentijd heb ik als zomerstewardess een aantal jaren de hele wereld rondgevlogen. Ik deed een managementopleiding in de gezondheidszorg en volgde de Post- HBO 'Pedagogische Preventie' tot jeugdverpleegkundige.

Ik ben getrouwd met Willem en wij hebben twee volwassen dochters. Mede doordat onze kinderen de gehele Vrije School doorliepen, groeide mijn kennis over de antroposofie.                                                             

Ouders met jonge kinderen bijstaan om te luisteren naar hun oudergevoelens en daarop durven vertrouwen zie ik als mijn taak. Een Australisch gezegde luidt :'Geef je kind wortels en vleugels'.                                                 

Met plezier geef ik de babycursus, de peutercursus en themavonden. Daarnaast ben ik ben medeauteur van de 'Groeiwijzers' en gastdocente op bij opleidingen en seminars.  

In mijn vrije tijd schilder ik graag en in gebouw Helicon hangen meerdere werken van mijn hand.

 

Desirée van Klaveren- Hogenkamp

Ik ben getrouwd met Jurriaan en we hebben vier kinderen, waarvan een deel nog studeert. Na mijn artsexamen en de tropenopleiding met een half jaar in Zaïre, heb ik op chirugie-en gynaecologie/verloskunde afdelingen gewerkt. Daarna heb ik ervaring opgedaan op intensive care afdelingen in Heerlen en het UMC-Utrecht. Vervolgens ben ik een jaar bij een huisarts in dienst geweest.

Sinds oktober 2008 ben ik, als jeugdarts in dienst van de GGD regio Utrecht, op reguliere consultatiebureaus.  Tevens ben ik aandachtfunctionaris kindermishandeling.

Op een antroposofische crèche in Rotterdam voor onze kinderen, kwam ik voor het eerst in aanraking met de antroposofie. De vele jaarfeesten en lezingen hebben mij geïnspireerd.

In juni 2018 voltooide ik de opleiding tot antroposofisch arts. De antroposofie is een verrijking in mijn werk als jeugdarts en geeft mij een completer beeld om samen met ouders naar hun kind te kijken, en waar nodig de ouders te mogen begeleiden tijdens het opgroeien van hun kind.