Even voostellen

 

Sylvia Stroink- van Moorsel:

Mijn naam is Sylvia Stroink- van Moorsel en werk vanaf 2004 als zelfstandig jeugdverpleegkundige en antroposofisch verpleegkundige bij CB Widar. Tevens ben ik opvoedcoach.                                                                                                                                                                            

In 1984 behaalde ik de HBO-Verpleegkunde in Amsterdam. Een periode volgde van werken in diverse ziekenhuizen, op kinder- en verlosafdelingen.  Daarna volgde ik de Post- HBO Pedagogische Preventie tot jeugdverpleegkundige.

Ik ben getrouwd met Willem en wij hebben twee volwassen dochters. Mede doordat onze kinderen de gehele Vrije School genoten, groeide mijn interesse in de antroposofie. In 2005 nam ik het Consultatiebureau Widar over.  De samenwerking van CB Widar met de thuiszorgorganisatie Vitras en later de GGD Regio Utrecht ontstond in die periode. De registratie tot antroposofisch verpleegkundige behaalde ik in 2006.

Werken op het Consultatiebureau Widar inspireert mij omdat het kleinschalig is en ik alternatieve adviezen mag geven. Het contact met het kleine kind, in de ontwikkeling van de eerste levensjaren, is intens. Ouders met kinderen  in deze fase mogen bijstaan, zie ik als een mooie opdracht. Ik wil hen graag helpen luisteren naar hun eigen oudergevoelens en daarop durven vertrouwen. Een Australisch gezegde luidt :'Geef je kind wortels en vleugels'. Het kind heeft warmte nodig om op te groeien, maar ook ruimte om te ontwikkelen.

De babycursus, peutercursus en themavonden vind ik leuk om te geven. Het zijn nuttige en gezellige avonden.

Ik ben medeauteur van de boeken 'Groeiwijzer van 0-1 jaar' en 'Groeiwijzer van 1-4 jaar.

Daarnaast ben ik docente op bij opleiding  'Cursus pedagogie voor 't jonge kind'.

In mijn vrije tijd ben ik portretschilder. In het dagelijks werk op het consultatiebureau doe ik veel inspiratie op.

 

Desirée van Klaveren- Hogenkamp

Mijn naam is Desiree -van Klaveren- Hogenkamp. Ik ben getrouwd met Jurriaan en we hebben vier kinderen. Drie in de schoolgaande leeftijd en de oudste studeert.                                                                                       

Na mijn artsexamen en de tropenopleiding met een half jaar in Zaïre, heb ik op chirugie-en gynaecologie/verloskunde afdelingen gewerkt. Daarna heb ik ervaring opgedaan op intensive care afdelingen in Heerlen en het UMC-Utrecht.
Vervolgens ben ik een jaar bij een huisarts in dienst geweest. Daarna werd ons eerste kind geboren en kwam ik in aanraking met het consultatiebureau.

Eerst heb ik twee jaar in Krimpen aan den IJssel gewerkt als jeugdarts.
Sinds oktober 2008 ben ik, als jeugdarts in dienst van de GGD regio Utrecht, op reguliere consultatiebureaus.  Tevens ben ik aandachtfunctionaris kindermishandeling.

Op een antroposofische crèche in Rotterdam kwam ik voor het eerst in aanraking met de antroposofie en de vele jaarfeesten en lezingen hebben mij erg geïnspireerd om onze kinderen ook zo op te voeden.
Onze kinderen hebben een deel van het Vrije School onderwijs in Driebergen gevolgd.

In juni 2018 voltooide ik de opleiding tot antroposofisch arts. De antroposofie is een enorme verrijking in mijn werk als jeugdarts en geeft mij een completer beeld om samen met ouders naar hun kind te kijken, en waar nodig de ouders te mogen begeleiden tijdens het opgroeien van hun kind.

Periodiek geef ik voorlichtingsavonden over de voor- en nadelen van vaccinaties.
 

Jolanda Elzinga:
Ans Vet: