Even voorstellen

Sylvia Stroink- van Moorsel:

Sinds 2004 werk ik als jeugd- en antroposofisch verpleegkundige en opvoedcoach bij CB Widar. In 1984 deed ik de HBO-Verpleegkunde en werkte op kinder- en verlosafdelingen en als jeugdverpleegkundige. Ik volgde een managementopleiding Gezondheidszorg, de Post- HBO 'Pedagogische Preventie' en de opleiding tot opvoedcoach. Ik ben getrouwd met Willem en wij hebben twee volwassen dochters en één kleinzoontje. Mede doordat onze kinderen de gehele Vrije School doorliepen, groeide mijn kennis over de antroposofie. Ouders met jonge kinderen bijstaan om te luisteren naar hun oudergevoelens zie ik als mijn taak. Een Australisch gezegde luidt 'Geef je kind wortels en vleugels'. Ik geef de baby- en de peutercursus en themavonden. Daarnaast ben ik ben medeauteur van de 'Groeiwijzers' en gastspreker. In mijn vrije tijd maak ik graag schilderijen.

Desirée van Klaveren- Hogenkamp

Ik ben getrouwd met Jurriaan en we hebben vier volwassen kinderen. Na mijn artsexamen deed ik de tropenopleiding, heb ik gewerkt ik op chirugie-en gynaecologie/verloskunde afdelingen. Daarna heb ik gewerkt op ic-afdelingen in het UMC-Utrecht. Een jaar ben ik bij een huisarts in dienst geweest. Ik werk sinds 2008 als jeugdarts in dienst van de GGDRU, op reguliere consultatiebureaus en sinds 2012 tevens bij CB Widar. Op een antroposofische crèche in Rotterdam voor onze kinderen, kwam ik voor het eerst in aanraking met de antroposofie. In juni 2018 voltooide ik de opleiding tot antroposofisch arts. De antroposofie is een verrijking in mijn werk als jeugdarts en geeft mij een completer beeld om samen met ouders naar hun kind te kijken, en ouders te mogen begeleiden bij het opgroeien van hun kind.

Sacha van Veen 

Na mijn HBO-Verpleegkunde studie, heb ik de Voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit de antroposofie gevolgd. Voordat ik deze opleiding deed heb ik 20 jaar als verpleegkundige gewerkt in vele verschillende werkvelden in de gezondheidzorg. Tijdens het werken in een antroposofische kliniek kwam ik met uitwendige therapie in aanraking. Dit spreekt mij aan omdat je daardoor bewust wordt van je eigen lichaam en weer verbondenheid en balans in je lichaam krijgt. En nu draai ik op dinsdag mee op het antroposofische consultatiebureau. Ik vind het heel leuk om alle ouders en mooie kinderen te ontmoeten en samen te kijken naar de vragen die er zijn en de ontwikkelingen te volgen. Ik ben moeder van 4 kinderen waarvan de oudste bijna klaar is op de middelbare school en vind ik het heel leuk om weer met kleine kinderen omringt te worden.

Ilse Blokland

Mijn hart en interesses gingen altijd al uit naar de groei en ontwikkeling van kinderen. Na mijn artsenexamen in 2006, ben ik gaan werken in de kindergeneeskunde en psychiatrie en de huisartsgeneeskunde. Ieder mens is uniek en volgt zijn eigen levenspad. Ik ben een steeds bredere visie aan het ontwikkelen over preventie, leefstijl en gezondheid. Hier leer ik veel over tijdens mijn opleiding aan de Academy for Integrative Medicine (AIM). Ik luister graag naar het echte verhaal van de mens en zie de mens in zijn totale ‘zijn’. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn man en twee kinderen. Ik ga graag de natuur in en houd van wandelen met onze hond, doe aan yoga en houd me bezig met kunst(geschiedenis).  Ik kijk er naar uit om nieuwe mensen en kinderen te ontmoeten bij Consultatiebureau Widar. Graag tot ziens!