De Naam Widar

Wie is Widar ? Aan wie danken wij de naam van ons gezondheidscentrum?

Widar is de jongste zoon van de Oppergod Odin, uit het Noorse mythologische verhaal: de Edda.

Widar leefde in een tijd dat de wereld bedreigd werd door kwade krachten. De meest kwade kracht was de wolf Fenris, die zich voedde met leugens en er zo voor zorgde dat de mensen (en Goden) hun waarheid kwijt raakten. In een grote eindstrijd wordt de God Odin verslagen door de leugenwolf Fenris. Widar  wreekt  zijn vader hij zet zijn laars in de bek van de leugenwolf en scheurt de bek van de wolf open. Hiermee redde Widar de wereld van de ondergang en overleeft als een van de weinige Goden deze strijd.

Wat voor laars had Widar aan zijn voet?  Het is een laars gemaakt van restjes leer die ‘overblijven’ na het maken van een schoen. Eeuwenlang verzameld en bijeen gebracht in de laars maken zij het krachtige ‘wapen’ waarmee Widar de leugenwolf verslaan kan.

Widar laat zien dat je wanneer je met elkaar je energie bundelt, je een grote kracht kan ontwikkelen , zelfs als ieder maar een klein stukje bijdraagt.

Wat Widar deed doen wij ook. Wij vinden het belangrijk dat we méér zijn dan een centrum van samenwerkende professionals in de gezondheidszorg. Net als Widar zorgen we ervoor dat we onze energie samenbrengen zodat we in de therapie net dat beetje extra kunnen geven dat nodig is om bezielde zorg te geven.

Een mooie beeld van Widar die de wolf verslaat ziet u op de Balie bij de assistentes op de Laan van Beek en Royen.