Voeding en diëtetiek

Voeding is de basis van gezondheid. Een evenwichtige voeding van goede kwaliteit voedt het hele lichaam.  Door het verteren van voedingsstoffen en levenskrachten bouwen we onze vitaliteit op. Smakelijke maaltijden bereiden; mooi opdienen; samen eten en aandachtig proeven zijn aspecten die invloed hebben op de vertering en stofwisseling.

Wanneer door gezondheidsproblemen het evenwicht is verstoord kan het nodig zijn om een aangepaste voeding te gebruiken. Soms is dit kortdurend, soms levenslang. Ook een aangepaste voeding biedt een kans om actief in het genezingsproces te staan! Zo kan je op zoek gaan naar een gezond makend eetpatroon.

U als mens en uw hulpvraag staan centraal in de begeleiding. Het veranderen van uw voedingspatroon vraagt vaak tijd en ruimte. Vanuit autonomie, respect en betrokkenheid ondersteun ik u op uw op pad uw doelen te bereiken. Hierbij maak ik naast het verstrekken van praktische informatie gebruik van schrijfopdrachten, Health Counseling / Motivational Interviewing en Mindfulness. Ik onderzoek met u wat uw valkuilen zijn tijdens het proces en zoek ik met u manieren hier mee op te gaan

Wie ben ik

Mijn naam is Annemieke Zeilstra. Ik ben diëtist en coach.
Na mijn reguliere opleiding Voeding en Diëtetiek (1992) ben ik werkzaam geweest als diëtist bij de thuiszorg en in de psychiatrie. Tevens ben ik drie jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Vanaf 2000 heb ik mijn eigen praktijk. Sinds 2006 school ik mij bij in de antroposofie. In mijn werk probeer ik deze zienswijze samen te brengen met de reguliere diëtetiek .
Ik ben allround diëtist met een speciale belangstelling voor Overgewicht/Obesitas, Diabetes Mellitus, Hart- en vaatziekten, FODMAP-dieet bij prikkelbare darmsyndroom en kindervoeding.