Mijn werkwijze als diëtist en coach

 

Voeding is de basis van gezondheid.

Een evenwichtige voeding van goede kwaliteit voedt het hele lichaam. Vanaf de moederschoot tot en met de laatste levensfase geeft het je de mogelijkheid om te werken aan een goede gezondheid en ontwikkeling. Voedsel is meer dan een optelsom van voedingstoffen; het is ook een drager van levenskrachten. Door het verteren van voedingsstoffen en levenskrachten bouwen we onze vitaliteit op. Smakelijke maaltijden bereiden; mooi opdienen; samen eten en aandachtig proeven zijn aspecten die invloed hebben op de vertering en stofwisseling.

Ziekte, een verstoring van het evenwicht

Wanneer door gezondheidsproblemen het evenwicht is verstoord kan het nodig zijn om een aangepaste voeding te gebruiken. Soms is dit kortdurend, soms levenslang. Ook een aangepaste voeding biedt een kans om actief in het genezingsproces te staan! Zo kan je op zoek gaan naar een gezond makend eetpatroon.

Aandacht voor de vertering is een deel van het genezingsproces. Leefstijl, snelheid en manier van eten en de kwaliteit van het voedsel spelen hierbij een belangrijke rol. Veranderen van eet- en leefgewoonten zijn moeilijker dan het lijkt. Vaak is praten niet voldoende om het gedrag te veranderen. Dan kunnen ervaringsgerichte oefeningen, zoals het bewust inzetten van zintuigen, ondersteunend werken. Door het verkrijgen van inzicht kan een genezingsproces op gang komen. De inzichten vanuit de antroposofie zijn aanvullend aan de reguliere voedings- en dieetadviezen. Deze zijn altijd afgestemd op individuele omstandigheden en leefgewoonten en worden vertaald in gerichte en praktische adviezen.

Werkwijze

U als mens en uw hulpvraag staan centraal in de begeleiding. Het veranderen van uw voedingspatroon vraagt vaak tijd en ruimte. Vanuit autonomie, respect en betrokkenheid ondersteun ik u op uw op pad uw doelen te bereiken. Hierbij maak ik naast het verstrekken van praktische informatie gebruik van schrijfopdrachten, Health Counseling/Motivational Interviewing en Mindfulness. Ik onderzoek met u wat uw valkuilen zijn tijdens het proces en zoek ik met u manieren hier mee op te gaan

 

Dieetadvies en voedingsadvies

U of uw kind kunnen bij mij terecht voor een dieetbehandeling of een voedingsadvies. 

Onder een dieetadvies valt onder andere:
- (Ernstig) Overgewicht zowel bij volwassenen als kinderen
- Eetproblemen
- Diabetes mellitus
- Hoge cholesterolwaarden
- Hoge Bloeddruk
- Ondergewicht/Gewichtsverlies
- COPD (longaandoening)
- Prikkelbare Darmsyndroom, Obstipatie, Chronische diarree
- Hoge bloeddruk (hypertensie)
- Hypoglyceamie
 

Onder een voedingsadvies valt:
- Gezonde voeding
- Voeding tijdens zwangerschap
- Voeding voor kinderen
- Voeding bij Candadiasis
- Afvallen om niet medische redenen
Voor de kosten van mijn behandeling/begeleiding verwijs ik u naar tarieven.