Door de huisarts. U hebt eerst een gewone afspraak waarin u met de huisarts kiest voor deze vorm van anticonceptie. Zo nodig worden er SOA-kweken bij u afgenomen. U krijgt dan het recept voor het spiraaltje mee. Daarna hebt u een dubbele afspraak voor het inbrengen van het spiraaltje. Dat gebeurt dus bij ons op de praktijk en niet in het ziekenhuis.
Door de huisarts. Kleine ingrepen zoals een goedaardige moedervlek, atheroomcyste of een ingegroeide teennagel worden meestal door de huisarts weggehaald.
Door de assistente. We kiezen voor zwachtelen als een wondje aan het onderbeen zoveel vocht aantrekt, dat de genezing daardoor wordt vertraagd. Het zwachtelen gebeurt twee keer per week tot de wond dicht is.
Door de assistente. U blijft even liggen terwijl één van de huisartsen bekijkt of de registratie goed te lezen is.
Door de assistente. De ene ochtend wordt de bloeddrukmeter met het kastje bij u aangelegd en krijgt u uitleg. de ochtend erna levert u de bloeddrukmeter weer in en leest de assistente de metingen uit.
Door de PVK (praktijkverpleegkundige). De afspraak duurt 40 tot 60 minuten. Vooraf krijgt u instructies welke longmedicatie u die dag niet in moet nemen.
Door de PVK (praktijkverpleegkundige). De afspraak duurt 30 minuten.
De assistentes maken de uitstrijkjes bij vrouwen die een oproep hebben gekregen voor het bevolkingsonderzoek.