Verrichtingen en onderzoeken in onze praktijk waarvoor u niet naar het ziekenhuis hoeft

Urine onderzoek
Door de assistente. Als u klachten heeft die passen bij een blaasontsteking kunt u vóór 10 uur 's ochtends uw ochtend-urine brengen. Aan de balie vult u een briefje in met uw naam en geboortedatum en uw lichamelijke klachten. De urine kunt u daarna in het kastje in het invalidentoilet zetten. Na 13.00 u kunt u bellen voor de uitslag. 

Urinepotjes zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Eventueel kunt u ook een goed afsluitbaar, goed afgewassen, jampotje oid gebruiken.

 
Spiraaltjes inbrengen

Door de huisarts. U hebt eerst een gewone afspraak waarin u met de huisarts kiest voor deze vorm van anticonceptie. Zo nodig worden er  SOA-kweken bij u  afgenomen. U krijgt dan het recept voor het spiraaltje mee. Daarna hebt u een dubbele afspraak voor het inbrengen van het spiraaltje. Dat gebeurt dus bij ons op de praktijk en niet in het ziekenhuis.

Kleine chirurgische ingrepen

Door de huisarts. Kleine ingrepen zoals een  goedaardige moedervlek, atheroomcyste of een  ingegroeide teennagel worden meestal door de huisarts gedaan.

Zwachtelen  

Door de assistente. We kiezen voor zwachtelen als  een wondje aan het onderbeen zoveel vocht aantrekt, dat de genezing daardoor wordt vertraagd. Het zwachtelen gebeurt  twee keer per week tot de wond dicht is.

ECG / hartfilm naken

Door de assistente. U blijft even liggen terwijl één van de huisartsen bekijkt of de registratie goed te lezen is.

24 uurs bloeddrukmeting

Door de assistente. De ene middag wordt de bloeddrukmeter met het kastje bij u aangelegd en krijgt u uitleg. de middag erna levert u de bloeddrukmeter weer in en leest de assistente de metingen uit.

Spirometrie / longfunctieonderzoek

Door de praktijkverpleegkundige. De afspraak duurt 40 tot 60 minuten. Vooraf krijgt u instructies welke longmedicatie u die dag niet in moet nemen.

Doppleronderzoek / vaatonderzoek

Door de praktijkverpleegkundige. De afspraak duurt 30 minuten.

Uitstrijkje laten maken

De assistentes maken de uitstrijkjes bij vrouwen die een oproep hebben gekregen voor het bevolkingsonderzoek.