Herhaalrecepten van medicatie die u langdurig in gelijke dosering gebruikt

Medicijnen die u langdurig in een vaste dosering gebruikt, kunt u tegenwoordig steeds makkelijk ontvangen. De "Herhaalservice" van uw eigen apotheek is de gouden route. U meldt zich daarvoor eenmalig aan en daarna stuurt uw apotheek u steeds een bericht als de volgende voorraad medicijnen voor u klaar ligt.

Deze herhaalservice van uw apotheek werkt echter niet voor de antroposofische medicatie. Gebruik daarvoor de andere opties hieronder. 

via de HERHAALSERVICE van uw apotheek

Herhaalservice - Service Apotheek van Zanten

 Herhaalservice - De Utrechtsche Apotheek

Herhaalservice Van Lennep Apotheek + Kroostweg Apotheek + Vollenhove Apotheek (benu.nl)

Herhaalservice - Apotheek de Clomp

Herhaalservice - Apotheek Hoge Dennen-Kerckebosch

 

Herhaalrecepten van antroposofische medicatie of middelen die u nog maar kort gebruikt

via het patiëntportaal

U ziet na het inloggen een overzicht van de medicatie u volgens ons systeem gebruikt of in het laatste jaar gebruikt heeft. Daarin kunt u aanvinken welke medicatie u wilt bestellen. Dit is de beste werkwijze als u antroposofische medicatie wilt bestellen. Ga hier naar patiëntportaal.

Via patiëntportaal kan u ook ervoor kiezen via een e-consult eerst te overleggen over het medicatiegebruik voor u bestelt.

via onze receptenlijn (een voicemailbericht inspreken via ons keuzemenu telefoon)

Deze werkwijze  wordt nog in stand gehouden voor de mensen die niet beschikken over internet of een smartphone. Het werkt als volgt: Bel het nummer van de huisarts en kies via het keuzemenu de receptenlijn. U kunt een bandje inspreken. Noem uw naam, geboortedatum, de gewenste medicijnen en hoeveel u er nodig heeft. Twee dagen later liggen de medicijnen klaar bij uw apotheek. 

 

Nieuwe recepten bestellen

Wilt u medicijnen bestellen die niet eerder door de huisarts zijn voorgeschreven? Bel dan graag de gewone telefoonlijn, zodat overleg mogelijk is.

Via welke route de medicatieaanvraag ook binnenkomt bij de huisartsenpraktijk; de laatste stap is altijd dat de huisarts het recept (elektronisch) ondertekent. Het is immers belangrijk dat de huisarts weet welke medicijnen de patiënten bestellen.

Vragen over het herhaalrecept?

Mochten er vragen zijn over het herhaalrecept, dan belt de assistente of de huisarts u hierover op. Liggen uw medicijnen ondanks uw aanvraag niet klaar bij de apotheek, dan kan het zijn dat wij aanvullende vragen hadden en u niet konden bereiken. Neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op, of vraag de apotheek dat te doen als u daar aan de balie staat.