Stoppen met roken 

U denkt erover om te stoppen met roken. Daar zijn veel goede redenen voor.

 

Aanmelden

Geef bij de huisarts of praktijkverpleegkundige aan dat u hier begeleiding bij wil. Zij kiezen de stoppen-met-roken-coach die het best bij u past.

Kosten en vergoeding

U wordt begeleid door één van onze praktijkverpleegkundigen i.v.m. suikerziekte, longziekte of hartvaatziekte ("ketenzorg"):

Dan wil de zorgverzekeraar niet dubbel vergoeden. Maar juist bij deze aandoeningen is stoppen met roken van groot belang. Henriette en Maartje zijn opgeleid om stoppen met roken te begeleiden. Ze vragen elk consult opnieuw of u rookt. Als u daar 'ja' op antwoord, bieden ze u aan u daarbij te helpen. U krijgt geen rekening, want het valt onder de ketenzorg. 

Zij kunnen ook ondersteunende medicatie voorschrijven. Alleen samen met deze stoppen-met-roken-coaching wordt eventuele ondersteunende medicatie door de zorgverzekeraar vergoed. 

U wordt niet begeleid door onze praktijkverpleegkundigen:

De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Onze POHs GGZ zijn opgeleid tot stoppen met roken - coach

Ook eventuele ondersteunende medicatie door ze zorgverzekeraar vergoed. Alleen samen met deze stoppen-met-roken-coaching wordt eventuele ondersteunende medicatie door de zorgverzekeraar vergoed. Let op: U hebt wel een eigen risico bij de zorgverzekering. Als dat nog niet is opgebruikt, dan wordt de ondersteunende medicatie met uw eigen risico van de verzekering verrekend.