Als u een afspraak maakt, krijgt u altijd een afspraak voor één onderwerp.  

De plekken op het spreekuur zijn snel vol. Deze willen we tussen zo veel mogelijk patiënten verdelen. Omdat er te lange wachttijden ontstonden voor de acute klachten, is het maken van een dubbel consult afgeschaft.

Dit betekent, dat alle praktijken - alle artsen en assistentes - u vragen om één klacht per consult te bespreken. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk. De assistente noteert in de agenda van de arts waarvoor u komt. Als u dan aangeeft meer vragen te hebben, adviseert ze u om daaruit vast de belangrijkste of urgentste vraag te kiezen voor het consult.   

Soms duurt uw consult 5 minuten en soms zelfs meer dan 15 minuten.

Afhankelijk hoe veel tijd het kost op die ene vraag goed antwoord te geven. Wij rekenen met een gemiddelde consultduur. Daarom is er ook geen tijd voor een tweede vraag is, als we snel klaar zijn. 

U zult merken dat als het medisch nodig is, een consult  langer duurt. Daar kiest de huisarts op dat moment voor. En u zult merken dat het consult kort wordt gehouden, als dat voldoende is voor de consultvraag.  

Het kan nog steeds zijn, dat u later dan gepland uit de wachtkamer gehaald wordt. Bijvoorbeeld door een spoedgeval. Of de huisarts moet weglopen uit het spreekuur voor een visite. Of een patiënt moet direct gezien worden om te besluiten of hij/zij door moet naar het ziekenhuis. Enzovoort. 

U heeft maar een kleine vraag: 

Soms vinden mensen het niet de moeite waard voor een kleine vraag helemaal een afspraak bij de huisarts te maken. Dat begrijpen we. Daarvoor hebben we de e-consulten ingericht. Die zijn uitstekend geschikt als u nog even wat wil vertellen over een eerder vraagstuk. Of als u alleen iets kleins wil vragen. 

Op "moet ik naar de dokter.nl" kunt u nakijken of u voor uw klacht een huisartsbezoek nodig heeft. En als u niet handig met internet bent, kan u ook uw vraag telefonisch aan de assistente stellen.

Onze ervaring is, dat ook als mensen denken maar een "kleine vraag" te stellen, het vaak een vol consult kost om die vraag goed te beantwoorden.