Euritmie therapie
 

Een gezond mens heeft vreugde aan beweging. Kijk naar een spelend en huppelend kind, naar dansers, of naar mensen die fietsen en wandelen in de frisse lucht.

Zodra we ziek zijn, drukt zich dat ook uit in onze houding of beweging. Als we ons niet goed voelen, hebben we minder zin in bewegen, en pijn en problemen kunnen er op den duur toe leiden, dat we uiterlijk en innerlijk vast komen te zitten.

De euritmie therapie kan hier helpen, de draad weer op te pakken, juist de beweging van binnenuit weer te activeren.

 

Wie ben ik

Mijn naam is Sabine Hansemann. Sinds 1999 ben ik aan het WIDAR-Gezondheidscentrum verbonden als euritmie therapeute en ik werk hier met veel plezier!
Ik zie hier vooral volwassenen, oudere en jongere, die om de meest uiteenlopende reden niet lekker in hun vel zitten en die door middel van beweging aan zichzelf willen werken. We bepalen samen de duur van de behandelperiode, bespreken de vergoedingsmogelijkheden, zetten samen een traject uit – aan hand van de diagnose van de behandelende arts - en werken naar een goed geformuleerd doel toe. Ik biedt een oefenprogramma aan met oefeningen, die zo nauw mogelijk aansluiten bij wat er voor de patiënt op dat moment nodig is. De laatste 3 jaar ben ik ook in het Kindertherapeuticum in Zeist werkzaam. Dat maakt, dat ik ondertussen ook in Widar veel kinderen in behandeling heb.