Foto's Widar Gezondheidscentrum - het consultatiebureau

Wie dragen het consultatiebureau

Sylvia Stroink- van Moorsel

Sinds 2004 werk ik als zelfstandig jeugd- en antroposofisch verpleegkundige en opvoedcoach bij CB Widar.                                                                                                                                                                        

In 1984 behaalde ik de HBO-Verpleegkunde in Amsterdam. Een periode volgde van werken in diverse ziekenhuizen, op kinder- en verlosafdelingen en als jeugdverpleegkundige in Hilversum. Tussentijd heb ik als zomerstewardess een aantal jaren de hele wereld rondgevlogen. Ik deed de Post- HBO 'Pedagogische Preventie' tot jeugdverpleegkundige, waardoor ik mij verder specialiseerde in de ontwikkeling van en opvoeding aan het jonge kind.  Tevens heb ik de opleiding tot opvoedcoach gedaan.

Ik ben getrouwd met Willem en wij hebben twee volwassen dochters en een kleinzoontje. Mede doordat onze kinderen de gehele Vrije School doorliepen, groeide mijn kennis over de antroposofie. De zienswijze van de antroposofie geeft mij geeft antwoord op spirituele vragen.                                                                                                      

De samenwerking van CB Widar met de thuiszorgorganisatie Vitras en later de GGD Regio Utrecht ontstond in die periode. Ik ben voorstander van een goede samenwerking met de reguliere organisaties.

Het contact met het kleine kind, in de ontwikkeling van de eerste levensjaren, is intens. Ouders met jonge kinderen bijstaan en helpen te  luisteren naar hun oudergevoelens en daarop durven vertrouwen, vind ik een prachtige taak.  Een Australisch gezegde luidt :'Geef je kind wortels en vleugels'. Het kind heeft warmte nodig om op te groeien, maar ook ruimte om te ontwikkelen.                                                                           

De babycursus, peutercursus en themavonden vind ik leuk om te geven. Het zijn nuttige en gezellige avonden. Voorheen gaf ik deze cursusavonden in de zaal van Helicon. Sinds Corona geef ik de cursussen online. Dat is voor ouders met jonge kinderen uit de gehele regio wel zo gunstig. 

Daarnaast ben ik ben medeauteur van de boeken 'Groeiwijzer van 0-1 jaar' en 'Groeiwijzer van 1-4 jaar en gastdocente op bij verschillende opleidingen en seminars.  

In mijn vrije tijd ben ik portretschilder en in o.a. het gebouw Helicon hangen meerdere werken van mijn hand. Verder hou ik van zingen en heb in 2018 het Widarkoor opgericht. Ik moedig ouders altijd aan om veel met hun kindertjes te zingen!