Widar Gezondheidscentrum - het therapeuticum

Wie zijn de therapeuten

Het team locatie Laan van Beek en Royen
Widar Gezondheidscentrum - het therapeuticum

 

Marjanne Verkerk, praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Marjanne Verkerk. Sinds juli 2021 werk ik als POH-GGZ bij Huisartsenpraktijk Widar. 

Ik ben opgeleid als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH, het huidige Social Work). Na mijn afstuderen in Uganda heb ik in de psychiatrie en de gehandicaptenzorg gewerkt. Dit was zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding. Dit maakt dat mijn oriëntatie vrij breed is; van sloppenwijkjeugd en mensen met het syndroom van down, tot persoonlijkheidsproblematiek, verstandelijke beperkingen en verslaving. 

Na een aantal jaar zocht ik meer verdieping en werd ik getrokken door de eerstelijnszorg. Daarop ben ik de studie voor POH-GGZ gaan doen. Deze functie voer ik nu uit met veel energie en plezier!

Op de donderdag en vrijdag ontvang ik patiënten die de huisarts doorverwijst. Je wordt doorverwezen als je op een of meerdere gebieden in je leven vastloopt. Ik ben ervan overtuigd dat lichamelijke gezondheid niet los te zien is van mentale gezondheid. Daarom kijk ik het liefst breed; wie ben jij, waar kom je vandaan en wat is je wens?  Iedereen heeft recht op geestelijk herstel, stabiliteit of zelfs groei – daar zet ik me graag dagelijks voor in.