Widar Gezondheidscentrum - het therapeuticum

Wie zijn de therapeuten

 

Sabine Hansemann, euritmietherapeut

In 1980 ben ik uit Duitsland, waar ik geboren en getogen ben, naar Den Haag vertrokken, om aan de “Academie voor Euritmie” te gaan studeren. Ik was enthousiast voor deze vorm van bewegen, die zo veel dieper met het menselijke wezen verbonden is dan alles, wat ik voorheen had leren kennen.
Na de 4 jarige kunstzinnige basis opleiding ben ik me een jaar in de pedagogische euritmie gaan verdiepen, en heb vervolgens de opleiding tot euritmietherapeut gevolgd. In 1997 heb ik mijn diploma behaald.
In 2001 heb ik de praktijk in Widar overgenomen van mijn collega Agnes Welman, en ik werk hier sindsdien met veel plezier.
Het vorm geven van een eigen praktijk en tegelijkertijd samen werken met artsen en andere therapeuten is voor mij precies wat ik graag wil!
De inspiratie voor het werk komt voor mij –behalve uit de antroposofie en de euritmie zelf - ook uit de muziek, de literatuur, de kunst en de dans. Ik ben graag buiten in de natuur en wandel, fiets, reis graag. Ik hou me met talen en culturen bezig. De evangeliën en de geschiedenis van het christendom hebben mijn interesse.
Last but NOT least zijn ook de patiënten, die ik in de praktijk ontmoet, voor mij een wezenlijke inspiratiebron!