Uitwendige therapie / antroposofisch verpleegkundige

 

Uitwendige therapie is een therapie die eigenlijk al jaren oud is.

Bij uitwendige therapie wordt er een medicament op de huid aangebracht. Dit medicament kan een plantaardige olie of aftreksel zijn, soms ook een metaalzalf.

Als u bij mij komt staat er een voorverwarmd bed klaar met kruiken. Het bed is iedere keer opgemaakt met een flanellen laken en uw eigen olie staat klaar. De olie wordt met een warme hand ritmisch op uw huid ingewreven. Alleen het onderdeel dat ik inwrijf ligt bloot. Verder blijft alles warm en toegedekt. Na de inwrijving rust u na om de aangebrachte olie en de inwrijving zijn werk te laten doen. Door de herhaling van de aanraking in een ritmisch herkenbare beweging ervaart u ontspanning en rust. Door de inwrijvingen voelt u zich beter doorwarmd en vaak energieker. Uw lichaamstemperatuur gaat omhoog en uw ademhaling verdiept zich. Er ontstaat een nieuw evenwicht in uw lichaam. U komt meer uit het hoofd.

 

Wie ben ik

Mijn naam is Sacha van Veen. Ik ben een antroposofisch geschoolde verpleegkundige en ik heb na mijn HBO-Verpleegkunde de Voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit de antroposofie gevolgd.

Voordat ik mijn Voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit de antroposofie ging volgen, heb ik 20 jaar als verpleegkundige in verschillende werkvelden in de gezondheidzorg gewerkt. 

Ik zocht naar meer diepgang, contact en tijd met mijn patiënten, die ik niet meer kon vinden.

Toen ben ik in een antroposofische kliniek gaan werken en kwam ik in aanraking met uitwendige therapie.

Uitwendige therapie sprak mij aan omdat je door middel van een inwrijving of wikkel met een olie, een andere plantenpreparaat of metaalzalf weer bewust wordt van je eigen lichaam, van jezelf. Daardoor ervaar je weer verbondenheid en evenwicht in je lichaam en heb je het gevoel dat je de wereld weer aan kan.