Muziektherapie

Muziek ontstaat vanuit stilte. In de stilte kun je luisteren. Vanuit deze beleefde stilte kan muziek tot klinken komen. Muziek kan beweging brengen en kan rust brengen. Muziek kan direct het gevoel aanspreken.

Ik heb vele instrumenten die speciaal zijn ontwikkeld voor de antroposofische muziektherapie. Ze zijn makkelijk te bespelen en ze hebben een mooie klank. In de muziektherapie wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen activiteit, meestal samen met mij. We doen oefeningen die door mij worden afgestemd op de persoon en op diens hulpvraag.

De oefeningen zijn muzikaal ingebed in een lied of (voor kinderen) in een muzikaal verhaal zodat er mooie muziek ontstaat. Op een ongedwongen en speelse manier wordt geoefend aan soms zwaardere thema’s.

Humor en lichtheid zijn kwaliteiten die ik graag inzet in de muziektherapie.

Om muziektherapie te gaan volgen hoef je geen instrument te kunnen bespelen. Het is wel behulpzaam als je gevoel hebt voor muziek.

 
Wie ben ik

Mijn naam is AnnaMaria van Keulen. Sinds 1996 werk ik als antroposofisch muziektherapeut, opgeleid aan de Academie Wervel en aan Hogeschool Leiden.

Naast mijn werk bij Christophorus (gehandicaptenzorg) heb ik ook een eigen bedrijf genaamd Muziektherapie Heuvelrug. In mijn eigen bedrijf heb ik zeer brede ervaring opgedaan in het muziektherapeutisch werken met (jonge) kinderen. Daarnaast met mensen met burn-out, met GGZ problematiek, met ouderen. Ook speel ik soms lier in de laatste levensfase bij mensen thuis.
Vanaf september 2020 werk ik als muziektherapeut bij Widar.

Naast het geven van muziektherapie heb ik veel ervaring in het geven van muziekles, onder andere op de lier en de fluit. Daarnaast geef ik klankschalenmassage en RGM oefentherapie. Voor meer info zie www.muziektherapieheuvelrug.nl