Drukte op de huisartsenpost en ook in onze praktijk

Geplaatst op 01-09-2023

Op dit moment is het zowel in onze praktijk overdag, als in de huisartsenspoedpost erg druk. Zoals u wellicht in het nieuws heeft gehoord speelt dat in alle huisartsenpraktijk in het land. Veel praktijken kunnen geen opvolging of waarneming vinden.

Na het vertrek van Christine Huntjens, hebben wij besloten haar praktijk met de huidige drie praktijkhouders over te nemen. Wij hebben gelukkig voldoende capaciteit aan huisartsen. Maar omdat we veel patienten nog niet kennen, vraagt deze wisseling wel voor extra drukte. Wij vragen ook hiervoor graag uw begrip.

De plekken op het spreekuur zijn snel vol. Deze willen we tussen zo veel mogelijk patiënten verdelen. Dit betekent, dat alle praktijken - alle artsen en assistentes - u vragen om één klacht per consult te bespreken. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk.

Soms duurt uw consult 5 minuten en soms zelfs meer dan 15 minuten. Afhankelijk hoe veel tijd het kost op die ene vraag goed antwoord te geven.  Wij rekenen met een gemiddelde consultduur van  ongeveer 10 minuten. U begrijpt nu, waarom er ook geen tijd voor een tweede vraag is, als we snel klaar zijn. 

Soms vinden mensen het niet de moeite waard voor een kleine vraag helemaal een afspraak bij de huisarts te maken. Dat begrijpen we. Daarvoor hebben we de e-consulten ingericht. Die zijn uitstekend geschikt als u nog even wat wil vertellen over een eerder vraagstuk. Of als u alleen iets kleins wil vragen. 

Op "moet ik naar de dokter.nl" kunt u nakijken of u voor uw klacht een huisartsbezoek nodig heeft.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht