Voedingsbad. Herstel na ziekte of bij en kwakkelend kind

Indicatie

Door hun harmoniserende en vitaliserende werking kunnen voedingsbaden worden toegepast in de herstel periode na een zware ziekte of operatie en ter ondersteuning (met name in najaar en winter) van kinderen die altijd maar kwakkelen en vaak ziek zijn.

 

Ingrediënten van het voedingsbad
  1.  een eetlepel honing
  2. een (Biologisch Dynamische = BD) citroen
  3. een kwart liter (BD) melk
  4. een (BD) ei

 

Bereiding van het voedingsbad

Laat het bad vollopen met water van ongeveer 37 graden. (dit is de temperatuur, waarbij u het water nauwelijks voelt als u er een hand of elleboog in houdt).

Los de honing op in lauwwarme melk (maximaal 37 graden). Roer vervolgens het ei door het melk-honing-mengsel.

Roer het badwater met de hand door in de vorm van een lemniscaat (roeren met grote acht-vormige bewegingen). Na een halve minuut (of 20 lemniscaten) roeren, merk je dat het water mee gaat bewegen. Vervolgens snij je de citroen onder water bij het “kruispunt” van de lemniscaat door en knijpt hem uit. Dan weer het badwater langzaam en met aandacht door-bewegen.

Vervolgens het honing-melk-ei mengsel bij het “kruispunt” uitgieten en het badwater nogmaals door-bewegen.

 

In het voedingsbad

De volwassene of kind gedurende 10-15 minuten in het zo toebereide bad laten liggen of zitten. Bij een kind werkt het goed, om in die tijd rustig een verhaaltje voorlezen.

 

Laten doorwerken van het voedingsbad

Daarna zonder af te drogen in een voorverwarmde (wollen) kleren of omslagdoek inpakken. Nog een extra deken er over heen en gedurende een half uur na-rusten. Tijdens het na-rusten, wordt degene door en door warm. Gebeurt dat niet geef dan nog een extra kruikje. Eventueel kun je ook iets verwarmend te drinken geven.

 

Herhalen van het voedingsbad

Dit geheel twee tot driemaal per week herhalen, totaal zeven keer. Vervolgens een week pauze en nogmaals een cyclus van zeven baden. Je zult merken, dat je zó al na drie weken een geheel ander kind hebt cq. je jezelf al heel wat beter zult voelen!