Kort overzicht van de therapeutische mogelijkheden in Widar

Medicatie met viscum album (maretak)

Meteen na de diagnose kan in overleg met uw huisarts begonnen worden met injecties met viscum album (Maretak).
In wetenschappelijk onderzoek zijn er aanwijzingen dat de stoffen in de maretak het immuunsysteem kunnen versterken en de kwaliteit van leven kunnen bevorderen. Zie ook de links onderaan.

Ritmische massage en uitwendige therapie

Zowel kanker als ziekte als de reguliere behandelwijzen betekenen een aanslag op je vitaliteit. Om het proces zo goed mogelijk te ondersteunen bestaan er mogelijkheden om met ritmische massage, uitwendige therapie, of inpakkingen de vitaliteit te ondersteunen en genezing te bevorderen. Ook stress, uitputting, angst, e.d. kunnen door onze speciale therapieën verlicht worden.

Psychologische hulp bij verwerken en vernieuwen

Als de eerste medische behandelingen achter de rug zijn, komt er meer tijd om stil te staan bij de vragen die u heeft. Bijvoorbeeld om dingen te veranderen in uw leven, die u al langer van plan was. Of het gevoel al veel te willen, maar nog niet te kunnen. Vragen over omgaan met angst, boosheid, verdriet.
Onze psychologisch geschoolde medewerkers kunnen u helpen stil te staan bij uzelf, om weer te kiezen en rust te heroveren. Dit kan helpen om de veranderde situatie te leren aanvaarden en de ruimte in jezelf en een gevoel van autonomie te hervinden. Wij bieden ook cursussen mindfulness. 

Zelf aan de slag met behulp van kunstzinnig therapie en euritmietherapie

Ook op andere manieren kunt u aan uw gezondheid werken en nieuwe lagen in uzelf ontdekken en aanspreken. Met kunstzinnige therapie en euritmietherapie werkt u rechtstreeks met uw eigen genezende krachten. Bij de kunstzinnige therapie kunt u via tekenen, schilderen, boetseren in beweging komen. Euritmietherapie geeft een krachtige stimulans aan de eigen vorm- en levenskrachten, verdiept de ademhaling en kan een nieuw evenwicht helpen te vinden.

Werken aan vitaliteit en goede voedingstoestand met dieetadviezen

Ondersteunend in alle fasen van de ziekte. Voor, tijdens of (ruim) na de behandeling kunt u veranderingen in uw gewicht (afvallen of gewichtstoename), veranderingen in smaak, veranderingen in uw vitaliteit en levenskrachten en andere bijverschijnselen waarnemen. Dieettherapie kan u ondersteunen deze verschijnselen te verhelpen of te verminderen en kan het zelf genezend vermogen van het lichaam bevorderen. Kwaliteit en soort voeding uit de biologische (dynamische) landbouw, met aandacht en smaakvol bereid, ritme en met aandacht uw voeding tot u nemen kunnen o.a. hier aan een bijdrage leveren.

Verder werken aan het herstel van energie

Door de ziekte of door de noodzakelijke behandelingen kunnen vervelende bijverschijnselen optreden. Uw huisarts kan u tevens antroposofische middelen voorschrijven ter ondersteuning van de vitale organen of verzorging van kwetsbare huid of slijmvliezen.