Wat is PRI therapie

PRI gaat ervan uit dat emoties en gedragspatronen waar we in ons dagelijks leven last van hebben worden veroorzaakt door een oud trauma dat daaronder ligt. Een trauma dat is ontstaan ergens in de eerste jaren van ons leven, waar we ons meestal niet bewust van zijn.

Of het nu gaat om depressie, burn-out, angst of paniekaanvallen, verslaving, eetproblematiek, of relatieproblemen, in nagenoeg alle gevallen ligt de oorzaak van je probleem vroeg in je leven. Je klachten dekken het voelen van oude pijn af. Als je die oude pijn opspoort, vallen je symptomen in het heden weg.

Tijdens PRI therapie leer je hoe je zelf PRI kunt toepassen aan de hand van jouw hulpvraag. Die maak je samen heel concreet tijdens een intakegesprek.

Je leert jezelf te observeren in welke situaties de emoties (afweren) waar je last van hebt geactiveerd worden, en wat er wordt geraakt. Aan de hand van het PRI-model, dat heel helder maakt hoe jouw brein werkt, krijg je zo meer zelfinzicht.

Vervolgens ga je werken met je gedrag. Door heel bewust je gedrag te stoppen krijg je toegang tot diepere, onbewust weggestopte gevoelens. Je ontdekt zo dat die niet horen bij je leven nu, maar bij het kind dat je was.

Ten slotte leer je heel bewust de wereld zonder de vertroebeling van je afweren ervaren. Je legt daarmee als het ware nieuwe verbindingen aan in je hersenen. Je komt weer in contact met wat jij van daaruit wilt doen, in verbinding met jezelf en je omgeving, en durft daar ook naar te gaan handelen.

Graag help ik je bij de volgende klachten

Depressieve gevoelens en onzekerheden
Angst en paniekstoornissen
Relatieproblemen
Opvoedingsvraagstukken
Hooggevoeligheid
Autisme en hoogbegaafdheid
Verslavingen (games, drank, roken, drugs, seks etc.)
Faalangst
Sociale fobieën
Problemen rondom seksualiteit
Gevoelens van (grote) eenzaamheid
Overgewicht, gewichtsproblemen
Agressie, driftaanvallen

Maar ook bij minder duidelijk klachten kan PRI helpen om beter naar je eigen behoeften te leren luisteren, je meer in je kracht te voelen, minder snel boos te worden, je grenzen beter aan te geven en meer levensvreugde te ervaren. Ook kan het richting geven bij zingevingsvraagstukken.