POSITIEVE GEZONDHEID - handreikingen voor Vitaliteit en Zelf-Management 

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. De Israëlische socioloog Antonovsky stelde “ je voelt je gezond als je het gevoel hebt dat er samenhang is binnen jezelf en in het leven, als je stress kan verdragen en niet alleen vermijden. Gezondheid is een vaardigheid, het betekent dat je kan omgaan met het onbekende en met conflicten en er sterker uit naar voren komt.” Dit is de basis van het concept Positieve Gezondheid (@ Machteld Huber www.ipositivehealth.com).

In deze cursus leren we je wat je zelf kan doen om je gezonder te voelen. De cursus is vooral geschikt voor mensen die kampen met langdurige vermoeidheid, burn out of met lichamelijke klachten waarvoor binnen de huidige gezondheidszorg geen goede verklaring gevonden kan worden. 

De cursus helpt je om te ontdekken hoe je je weer gezond kan voelen ook als pijn of vermoeidheid niet verholpen kunnen worden Wanneer je chronisch pijn hebt of langdurig moe bent, is het belangrijk om weer te ervaren dat je meer bent dan je klachten en er ook altijd een gezond stuk in je is dat je kan leren ontdekken, aanspreken en vergroten. 

De deelnemende praktijken* bieden hiervoor een korte cursus aan van vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. De cursus gaat uit van een holistische visie op gezondheid. Jouw fysiek, de levensprocessen, emoties en aandacht en zingeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij leren je om te herkennen hoe deze op elkaar ingrijpen, waar jouw energielek mogelijk zit en op welke wijze je dit positief kunt beïnvloeden. De zes pijlers van Positieve Gezondheid worden gebruikt zodat je inzicht krijgt in de verschillende domeinen van jouw gezondheid en wat mogelijk meer aandacht nodig heeft.

De cursus wordt geleid door Margreet Florentinus, poh-ggz (praktijkondersteuner GGZ) en Annemieke Zeilstra, diëtist en voedingscoach. Naast de reguliere opleidingen zijn deze deskundigen geschoold in het kijken en werken vanuit een antroposofisch mensbeeld. 

Praktische informatie

Wij vragen de deelnemers voor de eerste en de laatste bijeenkomst de online vragenlijst in te vullen via de volgende site: www.ipositivehealth.com. Neem de scores op de vragenlijst de eerste bijeenkomst mee.  De vragenlijst maakt je bewust op welke domeinen je je gezond voelt en waar aandacht nodig is om jezelf gezonder te gaan voelen.  

Data en tijden:  vijf woensdagen van 19:30u tot 21:00 uur. Vraag Margreet Florentinus (contact: zie hieronder) wanneer de volgende cursus start.

Aantal deelnemers:  maximaal 12

Eigen bijdrage:        € 75

Locatie:                    Widar Gezondheidscentrum, Laan van Beek en Royen 39, 3701AK Zeist 

Vragen, opgave en betaling

Mail naar widarpositievegezondheid@gmail.com en dien een terugbelverzoek in onder vermelding van je telefoonnummer. Een van de trainers zal je bellen. Uiteraard kun je ook je eigen huisarts (zie deelnemende huisartsenpraktijken) of poh – ggz benaderen.

Je betaling kun je overmaken op NL70 TRIO 0338 6801 95 ten name van M.E. Florentinus. 

 

*Deelnemende huisartsenpraktijken zijn: Widar Gezondheidscentrum, de praktijken aan het Laantje zonder Eind (Harkink, Ott/Bedaux en Van de Beek), praktijk Van Kessel en de praktijken in Den Dolder (Van Eijk, de Paltz en Brandt).