Samenwerking in de wijk

De huisartsen van Widar en huisartsenpraktijk van Kessel aan de Kroostweg, werken samen. Wij hebben allerlei gezondheid bevorderende projecten. En allerlei projecten die tot doel hebben samen te werken met andere disciplines. Uiteraard met de disciplines binnen Widar. Maar de samenwerking is ook ruimer. Het betreft ook de samenwerking met de wijkverpleging, sociale teams, apotheken, enz.

Dit heet Geïntegreerde Eerstelijns Zorg (GEZ). Al heel wat projecten die hier zijn gestart, zijn ondertussen in heel Zeist actief. 

 

Voor rokers: Individuele begeleiding "Stoppen met roken".  Vraag uw huisarts of praktijkondersteuner naar de details.

Voor kwetsbare ouderen: "Valpreventie". De fysiotherapie komt bij u aan huis voor een individueel oefenprogramma om minder snel te vallen. De ergotherapeut kan ook komen voor adviezen hoe u het huis kan aanpassen om vallen te vermijden. De diëtist wordt erbij gehaald als u valt door onvoldoende voeding.

Voor iedereen die aan vitaliteit wil werken: "Vitaliteit en zelfmanagement". Een binnen Widar ontwikkelde cursus, die nu door alle praktijken uit deze samenwerking gebruikt wordt.