Samenwerking in de wijk

De huisartsen van Widar, de huisartsen die 400 meter verderop aan Laantje onder eind praktijk houden en van Kessel aan de Kroostweg, werken samen. Met elkaar en met wijkverpleging, apotheken, enz.

Dit heet in 2018 Geïntegreerde Eerstelijns Zorg (GEZ). In 2019 zal het weer anders heten. Wat blijvend is, is dat er ook aan een hele wijk gezondheid-bevorderende mogelijkheden worden aangeboden. Nu aan alle patiënten in deze groepspraktijken, in 2019 zullen deze huisartsenpraktijken dit waarschijnlijk gaan aanbieden aan de hele oostkant van Zeist, of zelfs heel Zeist.

In 2018 bieden wij

Voor rokers: Groepsbijeenkomsten "Stoppen met roken". Eind mei start er een serie groepsbijeenkomsten. Vraag uw huisarts of praktijkondersteuner naar de details.

Voor kwetsbare ouderen: "Valpreventie". De fysiotherapie komt bij u aan huis voor een individueel oefenprogramma om minder snel te vallen. De ergotherapeut kan ook komen voor adviezen hoe u het huis kan aanpassen om vallen te vermijden. De diëtist wordt erbij gehaald als u valt door onvoldoende voeding.

Voor iedereen die aan vitaliteit wil werken: "Vitaliteit en zelfmanagement". Een binnen Widar ontwikkelde cursus, die nu door alle praktijken uit deze samenwerking gebruikt wordt.