Wat wij anders doen

De beeldvormende patiëntbespreking: met zijn allen luisteren en kijken naar uw vraag

Wij vinden het belangrijk dat we u wanneer dat nodig is extra zorg en aandacht kunnen geven. Wij doen dat bij Widar via de zogenoemde patiëntenbespreking.

Ongeveer één keer per maand nodigen we een patiënt uit om zijn of haar gezondheidsvraag te delen met de therapeuten en artsen in ons gezondheidscentrum. In een half uur vertelt u waar u mee kampt. Wij luisteren aandachtig, stellen extra vragen en spreken met elkaar na wat we gezien en gehoord hebben van u.

We dragen uw vraag een week lang met ons mee en komen de volgende week samen om een antroposofisch beeld samen te stellen. Aan de hand van dit beeld krijgt u van ons een concreet therapie voorstel om u te helpen uw gezondheid te verbeteren of te herstellen.

Wanneer u bij Widar gezondheidscentrum patiënt bent, bent u van harte welkom op onze patiëntenbespreking. Om te weten of uw gezondheidsvraag zich hiervoor leent, kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts of therapeut.

Samen gedenken

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven. We vinden het daarom belangrijk om met regelmaat gezamenlijk stil te staan bij de overledenen. Ongeveer zes keer per jaar gedenken de therapeuten en artsen met elkaar de patiënten die in de afgelopen periode overleden zijn.

We openen en sluiten dit bijzondere moment altijd door het aansteken van een kaars en het voorlezen van een spreuk. De artsen of therapeuten proberen daarna een essentie van de patiënt te beschrijven om de overledene te gedenken zoals hij of zij bij zijn leven geweest is.