De therapie

Uitwendige therapie is een therapie die eigenlijk al jaren oud is.

Bij uitwendige therapie wordt er een medicament op de huid aangebracht. Dit medicament kan een plantaardige olie of aftreksel zijn, soms ook een metaalzalf. Door de herhaling van de aanraking in een ritmisch herkenbare beweging ervaart u ontspanning en rust en angst en stress worden minder.

Verder draagt uitwendige therapie bij aan:

Ontspanning ervaren en vergroten

Verdieping van de ademhaling

Emotie regulatie en erkenning

Verbetering van dag en nacht ritme, beter in en doorslapen

Centreren, bij jezelf zijn

Stimuleren van de stofwisseling, bij obstipatie en eetproblemen

Lichaamsbewustzijn ervaren en vergroten

Prikkelgevoeligheid verminderen

Harmoniseren van verstoorde warmteverdeling, koude handen en voeten.

Als u bij mij komt staat er een voorverwarmd bed klaar met kruiken. Het bed is iedere keer opgemaakt met een flanellen laken en uw eigen olie staat klaar. De olie wordt met een warme hand ritmisch op uw huid ingewreven. Alleen het onderdeel dat ik inwrijf ligt bloot. Verder blijft alles warm en toegedekt. Na de inwrijving rust u na om de aangebrachte olie en de inwrijving zijn werk te laten doen. Door de inwrijvingen voelt u zich beter doorwarmd en vaak energieker. Uw lichaamstemperatuur gaat omhoog en uw ademhaling verdiept zich. Er ontstaat een nieuw evenwicht in uw lichaam. U komt meer uit het hoofd.

Bij welke klachten

U wordt doorverwezen naar uitwendige therapie als u bijvoorbeeld oververmoeid of burn out bent geraakt, maar ook na bijvoorbeeld een auto-ongeluk of langdurige maag/darmklachten.

Bij spanningsklachten, slapeloosheid, hoge bloeddruk, gebrek aan vitaliteit, rouwverwerking, depressie, ondersteuning bij crisissituaties en bij palliatieve en terminale zorg kan je worden doorverwezen naar uitwendige therapie.

Kortom uitwendige therapie is voor vele verschillende klachten geschikt.

Uitwendige therapie is ook geschikt voor kinderen met concentratieproblemen,  eet- en slaapproblemen, buikpijn of andere opgelopen trauma’s.

Welk effect heeft de therapie

Na de therapie voelt u zich meestal meer ontspannen en de volgende dag vaak energieker. Bijna iedereen voelt zich meer bij zichzelf gekomen en heeft het gevoel de wereld weer aan te kunnen, weer door te kunnen met zijn of haar leven en zich hierin krachtiger te voelen.