Home > Huisartsen > Huisartsenpraktijk Tollenslaan 32

Beëindiging samenwerking praktijk Bram Tjaden

Beste patiënten van Widar,

Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat Widar Gezondheidscentrum (hierna Widar) heeft moeten besluiten per 1 december 2016 de samenwerkingsovereenkomst met huisarts Bram Tjaden te beëindigen.

Wat betekent dat voor patiënten van huisarts Bram Tjaden, van voormalig huisarts Nellie Jans en zijn nieuwe collega’s?  Als u niets doet, blijft u in de praktijk van huisarts Tjaden en zijn nieuwe collega’s. U heeft dan een huisarts buiten Widar, maar u kunt wel nog steeds gebruik blijven maken van alle andere behandelaren binnen Widar. Als u het op prijs stelt om patiënt binnen Widar te blijven, kunt u overstappen naar één van de huisartsen binnen Widar. Ook als Bram Tjaden met pensioen gaat en er in zijn praktijk geen ervaren antroposofisch huisarts meer werkzaam zou zijn, bent u van harte welkom bij Widar.

U kunt zich via deze link aanmelden als u patiënt in Widar wil blijven, of eerst met de huisartsenpraktijk bellen voor meer informatie.

De nieuwe huisartsenpraktijk Tjaden/deJoode is te vinden op  http://www.huisartsentjadendejoode.nl

Samenwerkingsverband
Widar is al sinds 1974 een samenwerkingsverband van huisartsen, fysiotherapeuten, diëtist, psycholoog, kunstzinnig therapeut, euritmietherapeut, jeugdarts en verpleegkundigen die allen binnen de reguliere gezondheidszorg werkzaam zijn. Widar kenmerkt zich doordat de artsen en therapeuten reguliere gezondheidszorg en antroposofische gezondheidszorg combineren. Binnen dit samenwerkingsverband zijn heldere collectieve afspraken gemaakt over missie, visie, waarden en de voorwaarden voor samenwerking, ontwikkeling en opvolging. Deze zijn vastgelegd in een overeenkomst die iedere arts en therapeut ondertekent.

Verschillen
In het afgelopen jaar zijn er onoplosbare verschillen ontstaan tussen huisarts Tjaden en de andere artsen en therapeuten binnen Widar. Hij wilde niet meer werken met een aantal collectieve afspraken van de samenwerkingsovereenkomst, met name op het gebied van het bieden van zorg vanuit de antroposofische visie.  

Er zijn een reeks gesprekken geweest tussen huisarts Tjaden en Widar. Ook is er een bemiddelingstraject gevolgd onder professionele begeleiding. Dit heeft helaas allemaal niet geleid tot een oplossing. Hierdoor zijn wij genoodzaakt als collectief van artsen en therapeuten het samenwerkingsverband met huisarts Tjaden te beëindigen.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit bericht vragen bij u oproept. Het is een lastige situatie waarin wij naar eer en geweten hebben gehandeld. Als u meer informatie wilt over waarom we de samenwerking met Bram Tjaden hebben gestopt, kunt u meer achtergrond informatie vinden in de 'vragen en antwoorden- link' over deze kwestie. Als u toch nog een onbeantwoorde vraag of opmerking heeft, kunt u deze via het contact formulier aan ons mailen. Wij zullen daarop zo spoedig mogelijk reageren.

De artsen en therapeuten van Gezondheidscentrum Widar.