Home > Huisartsen > Huisartsenpraktijk Laan van Beek en Royen > PatiŽntportaal: e-consult, zelf afspraken plannen

 

 

=======> Klik hier om direct naar patiëntportaal te gaan <=======

 

 

Wat is het Patiëntportaal?

Via het patiëntportaal kunt u snel én makkelijk contact zoeken met uw huisarts. Niemand anders behalve u en de huisarts heeft inzage in uw gegevens. Het patiëntportaal is namelijk een beveiligde elektronische omgeving. Het is een snel en veilig systeem waar al veel mensen positieve ervaringen mee hebben. Het enige wat u ervoor nodig hebt is een computer of een laptop.

Het is belangrijk om te weten dat de aanmelding persoonlijk is. Elk gezinslid heeft een eigen e-mailadres nodig, omdat aan uw e-mailadres uw eigen dossier gekoppeld wordt.

Wat zijn de voordelen van het patiëntportaal?

U kunt een vraag stellen aan uw huisarts op een moment dat u goed uitkomt.
U kunt via het patiëntportaal een afspraak plannen in de agenda van uw huisarts.
Via het patiëntportaal heeft u direct online contact met uw huisarts. U kunt hem of haar een vraag stellen waarop u binnen twee werkdagen een antwoord krijgt (e-consult).
U ziet in één oogopslag welke medicijnen u gebruikt of in het laatste jaar gebruikt heeft.
U kunt aanvinken voor welke medicijnen u een herhaalrecept wilt aanvragen.
We verwachten, dat u in de toekomst ook in het patiëntportaal uw eigen medische gegevens kan bekijken en het verslag lezen van uw laatste bezoek aan de huisarts.

Afspraken maken

U kunt zelf en afspraak plannen in de agenda van de huisarts. Als u in de praktijk van Christine Huntjens of Toyna van Walré de Bordes zit, kunt u ook plannen in de agenda van de huisarts in opleiding.

Een spoedgeval? Bel de assistente
Als er sprake is van een spoedgeval, maak dan geen afspraak via het patiëntportaal maar bel naar de praktijk. Alleen de assistentes hebben de mogelijkheid om voor een spoedgeval een afspraak in de volle agenda van de huisarts te maken.

Wilt u een dubbele afspraak? Bel de assistente
Een standaardconsult bij de huisarts duurt 10 minuten. Wilt u graag een dubbele afspraak van 20 minuten? Belt u dan met de assistente in de praktijk. Via het patiëntportaal kunt u namelijk geen dubbel consult afspreken.

E-consult

Hebt u een vraag over een bestaande klacht of aandoening, dan is e-consult een handig middel. Ook kunt u bijvoorbeeld vertellen hoe de verdere genezing is gegaan. Ook als u een laboratoriumuitslag wilt weten, kunt u de informatie via een e-consult opvragen. Bij een nieuw probleem werkt e-consult minder goed. In dat geval kunt u beter een afspraak plannen in de praktijk.

Aanvragen medicatie die u langdurig in een vaste dosering gebruikt

Patiëntportaal wordt door patiënten die het al gebruiken positief gewaardeerd: U ziet na inloggen een overzicht van de medicatie u volgens ons systeem gebruikt of in het laatste jaar gebruikt heeft. Daarin kunt u aanvinken welke medicatie u weer nodig heeft.

Hoe werkt het patiëntportaal?

U wordt geregistreerd met uw e-mailadres. Hierna kunt u via uw e-mailadres inloggen wanneer u maar wilt. Op dit e-mailadres krijgt u, elke keer dat u bij het patiëntportaal inlogt, een sessiecode toegestuurd. Met deze sessiecode kunt u vervolgens de inloggen en contact maken met uw huisarts.

Minderjarige kinderen

In 1995 is de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst ingegaan (de WGBO). Deze wet garandeert de rechten van cliënten en patiënten ten opzichte van artsen en therapeuten. In deze wet staat ook wat de rechten zijn van kinderen.

Kinderen tot 12 jaar
Kinderen tot 12 jaar beslissen nog niets zelf. De ouders of de voogd beslissen voor hen. Aan jonge kinderen moet wel op een begrijpelijke manier worden verteld wat er met hen gaat gebeuren. Voor kinderen tot 12 jaar kunnen de ouders een e-mailadres voor het patiëntportaal beheren.

Kinderen van 12 tot 16 jaar
Zowel de ouders als het kind moeten toestemming geven. De mening van het kind is in principe doorslaggevend. Ook voor het patiëntportaal geldt dat zowel de ouders als het kind het recht hebben om in het dossier te kijken. Ze kunnen van hetzelfde e-mailadres gebruik maken voor het patiëntportaal.

Kinderen vanaf 16 jaar
Kinderen vanaf 16 jaar zijn beslissingsbevoegd. Dat betekent dat ze zelf mogen beslissen welke medische behandeling ze willen of juist niet willen. De ouders krijgen alleen medische informatie over hun kind, als het kind daar toestemming voor geeft.

 

Klik hier om naar de patiëntenportaal-homepage te gaan

Klik hier voor een handleiding van het gebruik van patiëntenportaal.