Praktijk voor psychologie en bewustzijnsontwikkeling 

Ik werk met de methode Past Reality Integration (PRI). Ik onderzoek samen met jou wat het is dat je klacht teweegbrengt, waar deze zijn oorsprong heeft en wat de stappen zijn om je te bevrijden uit je belemmerende gedachten, gedragingen of gevoelens. Ik leer je hoe je de PRI methode zelf kunt gaan toepassen zodat je na de therapie deze zelf kunt blijven gebruiken.

Wie ben ik

Ik ben Charlotte Wortmann, geboren in 1965. Ik heb 2 jaar de opleiding Diëtetiek gevolgd in Nijmegen en ben daarna Psychologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ik ben in 1991 afgestudeerd in de cognitieve functiestoornissen en anorexia nervosa.

Nadat ik als secretaresse en office manager gewerkt heb in de gezondheidszorg en op de Universiteit, ben ik in 2000 psychologisch voedingsadvies gaan geven met mijn praktijk Eetbeter. Ik specialiseerde me in emotioneel eetgedrag. In 2003 kwam ik in contact met de boeken van Ingeborg Bosch en ben ik de methode gaan integreren in mijn adviezen. In 2009 ben ik de opleiding tot PRI therapeut gaan doen. Inmiddels ben ik PRI basistherapeut en pas ik PRI niet meer alleen bij eetproblematiek toe, maar help ik mensen met diverse emotionele klachten, zoals onzekerheid, stress, opvoedingsproblematiek, relatieproblemen en problemen rondom hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.

Zelf heb ik het meest geworsteld met onzekerheden en stress rondom de opvoeding van mijn kinderen. Ik was jarenlang op zoek naar hoe ik het ‘goed’ kon doen. Ik las opvoedingsboek na zelfhulpboek, maar vond geen oplossing en dus geen rust in mezelf. Totdat ik oververmoeid raakte en besefte dat het echt anders moest.

PRI leerde mij dat ik me op de buitenwereld ging richten als ik me onzeker, maar eigenlijk heel alleen voelde. Ik hoopte daar de antwoorden te vinden om het ‘goed’ te kunnen doen, zodat ik niet afgewezen zou worden. Die afwijzing ging over het verleden en zoeken naar oplossingen was mijn overlevingsmechanisme. Inmiddels heb ik ervaren dat vele antwoorden in mijzelf liggen en kan ik daar contact mee maken. Dit heeft mij niet alleen veel rustiger en zekerder gemaakt, ik voel me ook veel meer vervuld en bij mezelf.

Ik wil graag doorgeven hoe je dit met PRI kunt doen en hoe we zo een liefdevollere wereld kunnen creëren. Dan kunnen we steeds meer in harmonie leven met dat wat er is en we kunnen worden wie we werkelijk zijn.