Op Adem Komen bij Karen Griffioen.

Kampt u ook met gevoelens van:

- Vermoeidheid of Burn-out           -  Heeft u regelmaat Hoofdpijn      -  Nek- of schouderklachten                       

- Terugkerende Rugklachten         -  Voelt u zich overbelast               -  Zit u niet lekker in uw vel

 

Uitspraken van Cliënten:    

"Ik ben weer in contact met mijn lichaam en meer bewust geworden van mijzelf." ..... 

Drie A's: Aandacht (voor mijzelf gekregen) - Adem ruimte ervaren in breedste zin - Aarding gekregen en daarmee houvast in mijzelf..... Juliska.

"Dankbaar voor de (des)kundige begeleiding"

"Eindelijk weer opgelucht adem kunnen halen en wat een plezier in mijzelf terug gevonden"... Wanda.

"Wat een mooie ontdekkingen heb ik gedaan over mijzelf. Hiermee kan ik verder" .... Mirjam.

"Ècht aandacht ervaren, tijd gekregen om op verhaal te komen. Ik heb mijn eigen kracht gevonden en sta voor mijzelf."  ..... Marianne.

"Ik voelde mij gehoord en gezien. De aanraking en massage hebben mij enorm geholpen"  .... Karin.

"Mooie beelden in de oefeningen meegekregen en fijn om in aandachtig oefenen zo dicht bij mijzelf te komen"

"Wat fijn om plek en aandacht voor mijn gevoel te vinden. Meer ruimte en afstemming op mijzelf"...Renée.

U wilt weer gezond in beweging komen, omdat het niet meer vanzelf gaat. 

Met aandacht luister ik naar uw verhaal om een goed beeld te krijgen waar u last van heeft. Het is belangrijk om van u te horen wat voor gevolgen deze klachten op uw dagelijkse bezigheden hebben.
Ik vraag hoe het voor u voelt en hoe u ermee omgaat. Wat zijn uw gedachtes over uw klacht. Waar hangt het mee samen?
In aandacht voor u en uw klacht probeer ik letterlijk en figuurlijk de gevoelige snaar te raken. Letterlijk raak ik u ook aan omdat ik veel masseer. Figuurlijk stel ik mij voor waar bij u de gevoelige snaar zit, waardoor u van slag bent en niet prettig in uw vel zit.

Mijn massage is bijzonder. U komt te liggen op een warme bank, een rustpunt. U maakt contact met uw lijf op een andere manier, door voelen en volgen van mijn zachte warme handen. Sommige van mijn patiënten zeggen wel eens “het is alsof je een soort muziek op mijn lijf speelt” door de ritmische bewegingen en die je met je handen maakt. In tempo en intensiteit klinkt het als een zachte melodie, een gerust stemmend gevoel.
U gaat dieper voelen hoe het met u is, wat er in u leeft en doet daaraan ontdekkingen en beluisterd wat in uw gevoel doorklinkt. U bent meer dan uw lijf of klacht alleen. Als u tot rust komt, thuis in uw eigen lijf, puur, wie u bent.

Wat betekent dit?

Na de massage krijgt u een warme pakking(kussentje(s)), ik sla het dekbed waar u op ligt, als omhulling om u heen. U krijgt alle tijd om deze massage na te laten werken.  In de rust en stilte komt u weer op verhaal. Uw lijf reageert op eigen  kracht en de massage klinkt na in uw eigen gevoel.  Als het wekkertje afloopt, is de na-rusttijd voorbij.  U kunt opstaan en uw eigen weg gaan, waarbij u deze rust bij u houdt, ahw. meeneemt.            U heeft ruimte en tijd voor uzelf  gemaakt, in de rust afstemming op uw gevoel gezocht. Daarmee werkt u aan uw eigen herstelproces; veerkracht om de dingen van de dag om te gaan.

Bewegingstherapie.

Eenvoudige oefeningen zijn meestal ook onderdeel van mijn behandelingen. Soms is dat nodig om soepel te worden, soms om krachtiger te worden. 
Belangrijk vind ik het aandacht voor uw gevoel bij de oefeningen te betrekken. U oefent om af te stemmen op uw eigen maat en ritme in rustige bewegingen, deze te volgen en telkens te voelen hoe u dat lijfelijk doet. In milde waarneming te komen en daarmee op uzelf af te stemmen; hoe is het met mij en hoe past het mìj?          De adem wordt er ook bij betrokken, van vitale levenskwaliteit. Adem en beweging krijgen meer ruimte en gaan als vanzelf. U komt op adem en verfrist van lijf en leden.
Het gaat weer stromen en zonder veel moeite of inspanning bent u in beweging gekomen. U ontdekt nieuwe mogelijkheden en voelt als een bevrijding. Er is weer ruimte om te doen wat u wilt en dat voelt goed, gezond en sterk. De snaar is 'goed' geraakt. Een zuiverder toon klinkt. Er zit weer muziek in!

Haptonomie

Bij haptonomie zetten we uw gevoel voor de tast helemaal in, u voelt immers met uw hele lijf. U doet oefening waarbij er veel aandacht gaat naar wat u daarbij voelt. Hoeveel ruimte u voor uzelf neemt, waar uw grenzen liggen en hoe u ermee omgaat. Be-leven aan de grens kan nieuwe inzichten brengen en uitnodigen goed voor jezelf te zorgen. Daarbij kun je leren krachtiger in jezelf te staan en een ervaren van meer lucht en ruimte voor jou.

Op deze manier werk ik graag met u. Heeft u interesse?
U bent van harte welkom.

Op de contactpagina vind u hoe u met mij een afspraak kunt maken.