Over Corona. Om te lezen of te kijken.

Bij de startpagina's van de huisartsen en therapeuten, kan u de praktische informatie vinden hoe we veilig werken. Hieronder vindt u dingen om te lezen en te kijken.

Ons streven is, dat u tot een eigen oordeel komt.

Wij hebben hier info verzameld waarin juist geen stelling wordt genomen. Maar info die uitnodigt om tot een eigen oordeel te komen wat Corona met ons doet. En een eigen oordeel of u zich zal laten vaccineren. 

Wij staan open voor feedback. Dit kan via deze postbus

 

Vaccinatie tegen Covid-19. Informatie van twee antroposofische artsen die neutraal helpen tot een eigen oordeel te komen.

De twee antroposofische artsen Georg Soldner en David Martin publiceerden begin januari op de website van Anthromedics (en in februari in het komende nummer van het medisch tijdschrift Der Merkurstab) een wetenschappelijk artikel waarin zij de voors en tegens van de vaccinatie tegen Covid-19 tegen het licht houden.

Ook doen zij een voorstel in verband met de registratie van de ingeënte personen, die anoniem zou moeten gebeuren. Hierdoor zou wetenschappelijke studie over de vaccinatie alle kansen kunnen krijgen. Het zorgt dat mensen die zich niet en mensen die zich wel laten vaccineren met evenveel respect behandeld worden, zonder discriminatie.

 

Nieuwsbrief van Therapeuticum Mercuur. Met uitleg over corona en wat je zelf aan gezondheid kan doen.

We hebben informatie uit deze nieuwsbrief gebruikt in ons Widar-Webinar van 30 januari 2021.

 

Hoe versterken we onze gezondheid in coronatijd? 

THEMA-Nieuwsbrief van onze collega's van Therapeuticum Aurum. Tips vanuit huisartsen en antroposofische therapieën wat er aan zelfzorg mogelijk is. Het thema begint op pagina 16.

 

Hoe kijkt antroposofisch kinderarts Edmond Schoorel naar het verschijnsel corona?

Landelijke gezondheidsvereniging Antroposana heeft een interview met kinderarts Edmond Schoorel online geplaatst. Met onder andere:
‘De grote uitdaging waar we nu voor staan is waar we ons gevoel van veiligheid en vertrouwen vandaan halen.' 
'Hoe blijf je toch overeind als autonoom mens, terwijl de wereld op z’n kop staat?’
'De slogan “Alleen samen houden we het coronavirus onder controle” wekt de indruk dat we door gehoorzaamheid aan de regels de epidemie gaan bedwingen. Ik vind dat niet echt geschikt, maar ondertussen doet deze crisis wel een groot appel op onze medemenselijkheid en ons gevoel van verantwoordelijkheid voor de rest van de wereld. Spiritueel gezien zou ik zeggen: of we nou willen of niet, we gaan naar een ontwikkeling van de volgende fase van de wereld en die kan alleen maar verder als we het – inderdaad – sámen doen.'
'Daar kun je in kleine kring mee beginnen en vervolgens maak je je kring groter en groter. Ja, de verantwoordelijkheid voor jezelf en je kleine leefwereld moet echt worden uitgebreid met de verantwoordelijkheid voor de natuur en je medemensen.’

 

 Een antroposofische benadering van het Coronavirus. 

Link naar een artikel van Georg Soldner, co-leider van de Medische Sectie aan het Goetheanum. Gepubliceerd  in het weekblad Das Goetheanum van 13 maart 2020. 

 

Een video met een lezing van deze Georg Solder (Duitstalig) over wat Corona sociaal met ons doet.

 

    

Als je op afstand wat wil doen voor iemand die ziek is.  (filmpje)

   

Toyna van Walré de Bordes, huisarts, vertelt over een spreuk die haar al jaren helpt als ze niet met haar handen kan genezen, maar op afstand moet blijven.